Prachtige industriële loft in Praag met jaren ’50 touch

Deze stoere loft in Praag is een prachtig voorbeeld van een back to basic, industrieel interieur. De eigenaar van de loft was toe aan een nieuwe inrichting en schakelde hiervoor de creatieve studio Formafatal in. De designer kreeg, naast een beperkt budget, de vrije hand en koos voor een stoere, industriële look. Ondanks de ruimte (84 vierkante meter) heeft ze er 44 eigen meubels en interieurstukken in geplaatst, waarvan een deel uit the fifties komt.

Met veel aardse materialen en kleuren is de loft een echt industrieel plaatje geworden. Iedere kamer is tot in de details gestyled met een stoere touch. Wil jij ook een industrieel interieur? Check dan onze tips om deze stoere look te creëren!

Het eerste project was de keuken. Zo heeft de designer gelijk het stucwerk van de muren en het plafond afgehaald en vervangen door betonnen prefab platen. Dit past goed bij de industriële look van de loft, samen met de verlichting en het gebruik van een mat-zwart, stalen keukenblok.

In de woonkamer is gelijk het simpele kleurenpalet duidelijk. Zo komen bruin, zwart en verschillende tinten grijs terug in het gehele interieur. Deze tonen smelten samen met ruwe, natuurlijke materialen als leer, hout en staal en zijn dan ook in iedere hoek terug te vinden, wat zorgt voor een serene sfeer. De meubels zijn gekozen uit praktisch oogpunt. Voorbeeld daarvan is het tafelmeubel, dat makkelijk aan te passen is.

Eerder schreven we al over het gave effect van metrotegels in de badkamer. De tegels in deze badkamer zijn net iets anders, maar net zo gaaf. Dankzij de glans van de tegels lijkt de ruimte optisch groter. De klinische look van de tegels wordt benadrukt door de smalle, zwarte buizen en het felle licht.

De verstelbare lampen met discolicht maken de slaapkamer speels, maar de echte eye-catcher in de slaapkamer is het rode schilderij! Dit geeft de open ruimte wat meer karakter. Verder krijgt de kamer een warme sfeer dankzij het vloerkleed, plaid en de gebreide kussentjes.

Ben je op zoek naar wollen accessoires voor in de slaapkamer? Check dan deze shop the look met warme breisels!

Praag zit vol verrassingen, zoals de prachtige woningen hieronder!

design-milk.com

Reageer op artikel:
Prachtige industriële loft in Praag met jaren ’50 touch
Sluiten