Industriële loft in oude vliegtuigonderdelenfabriek

Een oude vliegtuigonderdelenfabriek die is omgetoverd tot een industriële loft, daar willen wij maar al te graag even binnenkijken! De zogenaamde Havilland in Londen is ontworpen door architect Sir Owen Williams in de Art Deco periode en heeft zijn vliegtuigverleden inmiddels verruild voor een bestaan als appartementencomplex. De eigenaren van dit appartement hebben – gelukkig – veel van de originele elementen uit de fabriek behouden wat zorgt voor een waanzinnig resultaat!

De Art Deco stijl, die erg populair was toen het gebouw in 1930 werd ontworpen, zie je op verschillende manieren terug in de woning. Bijvoorbeeld in de ramen van het appartement en de gekleurde decoratietegels in de badkamer en keuken. Het appartement is in samenwerking met Feix & Merlin Architecten volledig opgeknapt van binnen.

Uiteraard komt door de grote ramen al veel licht binnenvallen, maar door de witte vloer en muren lijkt de ruimte nog groter, hoger en lichter! Ben je gek op deze stijl? Check de beste inspiratie voor een industrieel interieur hier.

De kleurrijke tegels en ramen in de badkamer zijn een mooi voorbeeld van de Art Deco stijl uit de oude fabriek.

De originele betonnen balken op het hoge plafond zijn in hun oude staat behouden. Voor het slaapgedeelte hebben de architecten een afgesloten mezzanine gecreëerd met zicht op de woonkamer.

Nog meer Londense loft inspiratie?

feixandmerlin.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Industriële loft in oude vliegtuigonderdelenfabriek
Sluiten