Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Keuken 13 mei 2020

3 tips voor de perfecte industriële keuken (ja, ook in jouw nieuwbouwhuis)

Een industriële keuken staat bij ons hoog bovenaan de wishlist. We zouden het fantastisch vinden om een fijne plek te hebben waar we onze ingrediënten, mooie flessen en cool servies uit kunnen stallen en om onze gerechten te maken aan een fijn werkblad en met professionele apparatuur. Helaas is dat voor ons op dit moment (nog?) niet weggelegd, maar dromen mag altijd toch? En daarom maakten we dit artikel.

Je kunt namelijk prima die industriële look creëren zonder meteen de hele keuken aan te pakken. Het zit ‘m tenslotte in de details! En geef je ogen eens goed kost als je gaat eten bij je favoriete restaurant en spiek eens in de keuken. Daar kan je vast ook al veel inspiratie uit halen!

1. Het materiaal

Bij een industriële keuken zijn de materialen die je gaat gebruiken heel erg belangrijk. Of het nu gaat om de kasten, open rekken of apparatuur: pas de materialen aan op de stoere look die je wil hebben. Als je chroom, roestvrij staal en beton gebruikt kan het bijna niet meer mis gaan, omdat deze materialen van zichzelf al een rauwe en stoere look hebben.

Combineer deze ‘harde’ materialen met mooi, geleefd hout en je zit helemaal goed! De materialen kun je terug laten komen in de kasten, maar ook in de accessoires. Denk aan een nieuw betonnen of stenen werkblad of nieuwe kasten.

2. Open rekken en planken

Voor een echte industriële look zet je het liefst alles in het zicht, net als in de keuken van een restaurant! Koop mooie glazen potten voor je ingrediënten en wissel de planken af met boeken, planten en flessen. Dit kun je doen op een vast rek aan de muur of boven het kookeiland wanneer je toch al een nieuwe keuken gaat aanschaffen. Voor de snelle en simpele oplossing kun je ook een stoere kast of trolley gebruiken.

3. Kleur

Industriële keukens zijn vaak donker van kleur, maar dat is natuurlijk geen must! De industriële look kun je ook prima creëren met een lichte achtergrond of witte kasten. Combineer je witte kasten met een werkblad van roestvrij staal en houten accessoires. Ook een leuk idee: scheur je favoriete recepten uit een kookboek en plak ze op de muur met washi tape!

Meer tips voor een industrieel interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 tips voor de perfecte industriële keuken (ja, ook in jouw nieuwbouwhuis)
Sluiten