Een industriële kast als smaakmaker in je woonkamer

Een industriële kast als smaakmaker in je woonkamer

Als je het interieur van de woonkamer aan het inrichten bent, is de kans groot dat je een grote kast in de woonkamer plaatst. Een kast is immers heel handig om kleine spullen in op te bergen. Over het algemeen heb je de keuze uit een open en een dichte kast. Wij spotte deze fantastische industriële kast in een Scandinavisch appartement, en we zijn fan van het industriële design!

Deze kast zou ook zeker niet misstaan in dit appartement.

De kast bestaat uit een constructie van houten planken en zwarte stalen buizen, waardoor de industriële look van de kast duidelijk naar voren komt. Doordat de kast open is, is ‘ie geschikt om veel spullen tentoon te stellen in je interieur. De bewoners van dit appartement hebben dat heel stijlvol gedaan door veel gebruik te maken van witte en grijze tinten. Dat zorgt ervoor dat de kast niet te druk wordt en mooi één geheel blijft.

Een luchtig interieur

Ook de rest van de woonkamer is rustig ingericht met veel natuurlijke en grijstinten. Het Scandinavische design is duidelijk terug te zien in dit appartement. Doordat zowel de kast als beide tafels een open onderkant hebben, wordt het interieur heel luchtig. De grote ramen achter de bank dragen hier ook zeker aan bij.

De leren vlinderstoel in de hoek van de kamer is altijd handig als je onverwacht extra bezoek voor de deur hebt staan. We schreven al eerder over een leren fauteuil in de hoek van de kamer, waar je eigenlijk altijd een knus hoekje mee creëert.

Hoe schattig is deze kinderkamer? We kunnen hier wel uren over praten. De getekende afbeeldingen die een mini gallery-wall vormen passen allemaal uitstekend bij elkaar, waardoor ze echt één geheel vormen. Daarnaast is slapen onder zo’n prachtig bedgordijn natuurlijk alleen voor echte prinsen en prinsessen. De gekleurde vlaggetjes maken de ruimte natuurlijk helemaal af. Wat een feestje om hier elke ochtend wakker te mogen worden!

In de master bedroom komen we in een heel dromerig sfeertje terecht. De zachte donkerblauwe gordijnen zorgen ervoor dat er precies de juiste hoeveelheid licht binnen komt voor een heerlijke nachtrust. Aan de wand vinden we weer een industrieel wandrekje, wat sterk lijkt op de industriële kast in de woonkamer. Zo wordt in dit appartement een belangrijke eenheid gecreëerd.

Oh la la, we zijn verliefd op de zwarte mini-metrotegels in de keuken! De witte keuken krijgt er meteen een hele luxe uitstraling van. Ook het houten keukenblad zorgt voor die fancy uitstraling die wij graag in een keuken terugzien.

Hier vind je nog een industriële kast

Ben je geïnspireerd door de mooie kast in de woonkamer? Dan word je waarschijnlijk ook heel blij van deze industriële stellingkasten die we al eerder voor je op een rijtje gezet hebben. En iets wat hier ook goed bij past, is een prachtige tripod vloerlamp.

Bron: Stadshem