Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 16 sep 2019

Good to know: zo maak je een industrieel interieur gezellig

De laatste jaren is een industrieel interieur steeds populairder geworden. Zwart staal en ruwe materialen maken fuore in interieurland. Toch wordt industrieel vaak nog bestempeld als ‘kil’ en ‘ongezellig’, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Met onze tips maak je een industrieel interieur gezellig.

Een industrieel interieur gezellig maken hoeft niet lastig te zijn, wel moet je weten waar je op moet letten. Hou de punten uit dit artikel in de gaten tijdens het inrichten en dan komt het helemaal goed.

Maak gebruik van natuurlijke elementen

Bij een industrieel interieur denk je waarschijnlijk aan staal, metaal en beton, zwart, wit en grijs en een stoere, robuuste uitstraling. Dat klopt ook, maar andere materialen en kleuren zijn niet uitgesloten. Je leest er hier alles over: Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl industrieel (+ voorbeelden).

Houd de basis simpel en rustig. Op die manier kun je verschillende natuurlijke materialen toevoegen en je interieur wat minder hard maken. Combineer bijvoorbeeld met riet en hout. Je zult zien, warm en koud vullen elkaar mooi aan in je interieur.

Zet ook vooral veel planten neer voor een lichtere, natuurlijke sfeer. Planten doen het eigenlijk in ieder interieur goed.

Gebruik ook deze materialen voor een gezellig industrieel interieur

Op de bank leg je wat kussens en een zacht plaid. Een schapenvacht kan over de rugleuning van die ene stoel en op de grond staat een koeienvel hartstikke mooi. Dat past ook nog eens perfect bij de industriële look.

Je kan ook meerdere vloerkleden in verschillende kleuren bij elkaar matchen voor een speels effect.

Verder is het een goed idee om veel leer in een industrieel interieur te gebruiken. Leer staat eigenlijk in bijna ieder interieur, maar past ook goed bij de sfeer van ruw en robuust. Ga bijvoorbeeld voor een leren bank of stoel of hou het klein met leren plankdragers of een andere toffe accessoire.

Hou een industrieel interieur persoonlijk om het gezellig te maken

Een huis is pas een thuis als het persoonlijkheid uitstraalt. Om een industrieel interieur gezellig te maken, is het belangrijk om je persoonlijkheid er dus in te stoppen. Een voor de hand liggende manier om dit te doen is door foto’s op te hangen. Kies leuke lijsten van bijvoorbeeld hout en hang ze ergens op. Bij het ophangen moet je trouwens op deze dingen letten.

Je kunt je huis ook persoonlijker maken door bijzondere souvenirs van je vakanties neer te zetten, of je muziekinstrument een bijzondere plek te geven.

Wees niet bang om verschillende stijlen te mixen

We mixen tegenwoordig heel vaak verschillende interieurstijlen. Met een landelijk, Scandinavisch of modern interieur kun je goed combineren met een industrieel interieur. Industrieel is stoer, en landelijk is juist heel warm en sfeervol. Die twee uitersten vullen elkaar goed aan.

Je kunt ook gaan voor een Scandinavische touch. Een industrieel huis is al snel donker, dus met deze stijl maak je het huis al snel wat lichter.

Tot slot is een industrieel interieur ook al snel gezellig als je er een moderne draai aan geeft. Een fijne moderne keuken, mooie grijze bank en wat strakkere lijnen geven je de rust die in zo’n robuust huis van pas komt.

Meer lezen over interieurstijlen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Good to know: zo maak je een industrieel interieur gezellig
Sluiten