Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 8 jun 2021

How to: wat is industrieel chique en hoe pas je het toe in jouw eigen interieur?

Een industrieel chique interieur: we zien het steeds vaker voorbij komen. Het is een populaire woonstijl die je ook goed zelf kunt creëren. Weet je niet hoe? Geen zorgen, daar zijn wij van Roomed voor. Wij zullen de woonstijl voor jullie uitleggen.

Industrieel chique: wat is het nu precies?

How to: een industrieel chique interieur

Een chique interieur bevat onder andere fluwelen, (kunst)leren, suede, marmeren en houten items. Herbij ontstaat een warme look wat je kan combineren met neutrale kleuren zoals bruin, beige, grijs, groen en zwart maar ook gekleurde metalen doen het goed.

Voor extra accessoires kan je echt uitpakken met prachtige lijsten om je schilderijen/foto’s, chique kandelaren en passende sfeermakers.

Een industrieel interieur laat de ruwe randjes van meubels goed zien. Een bakstenen muur, betonnen vloer, buizen langs de muren/het plafond. Een stoere stijl met materialen van hout, leer en metaal. Valt je al iets op? In een chique interieur worden namelijk dezelfde materialen veel gebruikt.

De twee stijlen samen

Je kan een chique interieur makkelijk combineren met industriële elementen. Zo krijg je een spannend geheel doordat je luxe en stoer combineert. Denk bijvoorbeeld aan een fluwelen stoel met een metalen frame. Of een stoere industriële lamp boven een marmeren keukenblad.

Industriële meubels hebben vaak een opengewerkt uiterlijk. De snoeren van een lamp worden bijvoorbeeld niet weggewerkt en alles mag je laten zien.

De sleutel tot deze woonstijl

Om een industrieel chique interieur te laten slagen in de sleutel tot succes eigenlijk eenvoud. Voorkom te veel meubels en accessoires. Maak de ruimte juist interessant door de mix van texturen en materialen. Een houten tafel in combinatie suede stoelen bijvoorbeeld.

Kleurenpalet

Kies een palet uit met voornamelijk neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart en beige. Zorg hierbij wel voor voldoende dag- en sfeerlicht als je voor veel donkere kleuren kiest.

Voeg hierbij meubels toe met warme houtkleuren. Deze hoeven er helemaal niet gelikt uit te zien. Krassen, dutsen en andere imperfecties: het mag allemaal.

Don’t forget metaal

De metalen touch mag ook zeker niet ontbreken. Rvs en staal combineert perfect met houten meubels en neutrale kleuren. Je kan kiezen voor een industriële verlichting door lampen met buizen te kopen. Deze zijn erg betaalbaar en om de meest belangrijke regel niet te vergeten: ze zijn erg simpel.

Te stoer?

Als het naar jou idee toch iets te stel té stoer wordt kan je dit makkelijk oplossen. Ga voor een fijn contrast en kies bijvoorbeeld voor een super elegant item. Een velvet zitstoel of een grote, luxe kroonluchter. Deze meubels maken het weer iets chiquer.

Zo zie je dat je kan spelen met hoe chique en hoe industrieel je het zelf wilt. Creëer hiermee je eigen stijl en kies dingen die bij jou passen.

Wat een prachtig huis: dit interieur is licht, open en een tikkie industrieel

Industrieel chique interieur
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DamilivingBudgetproof

Reageer op artikel:
How to: wat is industrieel chique en hoe pas je het toe in jouw eigen interieur?
Sluiten