Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 30 jan 2017

Een industrieel tintje: zó creëer je een (fake) muur van baksteen

Zo’n perfecte muur van baksteen als hierboven, dat willen we allemaal wel. Maar helaas is dit niet in elk huis mogelijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven die ook nog eens simpel te realiseren zijn. Wij zetten ze op een rijtje!

De opties? Behang met baksteen look, steenstrips en een echte DIY. Lees snel mee!

1. Steenstrips

De eerste optie: steenstrips! De bevestiging is met een beetje handigheid goed te doen, maar wel iets meer permanent. Je lijmt de strips namelijk op de bestaande muur. Maar eerlijk toegegeven: met steenstrips creëer je wel het effect wat het meest lijkt op een echte bakstenen muur. Deze ‘truc’ wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in de horeca.

2. Behang als baksteen

Iets meer permanent, en daarom zeker een goede optie: een mooi behang. Wel is het zaak om hierbij goed te kijken naar de kwaliteit van het behang. Wanneer je maar en klein muurtje wil behangen – bijvoorbeeld een schouw – is elk behang met baksteen look al snel goed. Maar als je gaat voor een lange muur, dan moet het patroon wel mooi doorlopen. Anders ziet het er al snel nep uit, en dat is nu juist niét de bedoeling!

3. DIY!

Deze DIY van The Sorry Girls is geniaal. Met platen isolatieschuim en een soldeerapparaatje maken zij namelijk zelf (low-budget) plakstrips. Benieuwd hoe? Check dan deze video voor het stappenplan!

Wil je toch gaan voor het echte werk? Dan zit er niets anders op dan de stuc laag op jouw muur af te breken. Let wel; het weghalen van deze laag heeft gevolgen voor de isolatie van je huis!

Zo style je een bakstenen muur

Als je benieuwd bent naar wat meer inspiratie over hoe je jouw nieuwe bakstenen muur het mooiste kunt stylen, check dan nog even deze artikelen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een industrieel tintje: zó creëer je een (fake) muur van baksteen
Sluiten