Industrieel appartement in Belgrado vol planten en designstukken

Dit appartement in Belgrado, de hoofdstad van Servië, heeft echt alles waar wij van houden. Het is een loft-achtige woning met veel licht, een witte basis, licht betonnen vloer, veel staal én veel planten. Het appartement is ontworpen door de geniale architecten van AUTORI. Deze designstudio bestaat uit vier koppen, die zich bezighouden met architectuur, interieur en meubelontwerp. Dat zij gespecialiseerd zijn in alledrie is wel duidelijk te zien aan het design van dit appartement in Belgrado.

Het appartement is gevestigd in een typisch jaren ’60 pand. De woonkamer, keuken en eetkamer bevinden zich in één ruimte middenin het appartement. De privé ruimtes plaatsten de ontwerpers aan beide zijden van de centrale ruimte, gescheiden met grote industriële roomdividers van glas en staal.

Veel van de meubels in het appartement maakte de designstudio zelf. Bijvoorbeeld de kast in de keuken, die ons erg doet denken aan de String kast – een van onze favorieten.

Naast eigen designs staat het huis ook vol vintage meubels en lampen, die de ontwerpers indien nodig een opknapbeurt gaven. Een voorbeeld daarvan is de Flos wandlamp boven de bank.

Vind jij deze lamp ook zo te gek? In dit artikel laten we je zien waar je een budget-versie van deze lamp shopt!

Zet kunstwerken in laagjes voor een nonchalante look en creëer zo ook meteen meer diepte!

De architecten sloopten het lage plafond eruit en creëerden op die manier veel meer ruimte en hoogte in het appartement. Daarnaast kozen ze voor witte verf voor op de muren en behandelden ze de betonnen vloer zodat ook deze een tintje lichter werd.

Heb jij zelf geen hoog plafond maar zou je graag de illusie wekken? Check hier onze tips voor het ‘faken’ van een hoog plafond.

Meer in deze stijl:

In dezelfde sfeer als dit appartement in Belgrado is ook deze loft in New York. Mocht de sfeer je wel aanspreken, maar zoek je toch iets meer kleur? Dan kun je ook heel wat inspiratie uit Witness Apartment halen.

www.yellowtrace.com.au

Reageer op artikel:
Industrieel appartement in Belgrado vol planten en designstukken
Sluiten