Spots 20 jun 2016 Esmé Brinkman

Industrial chic: deze gastrobar in Madrid is stoer en stijlvol tegelijk

De term industrial chic is één van onze favoriete termen als het gaat om interieur design. Het betekent namelijk dat je in het interieur de perfecte balans hebt gevonden tussen stoer en stijlvol, industrieel en luxe. En dat is niet gemakkelijk! Deze balans kun je enkel creëren door precies de goede industriële elementen te gebruiken en dat af te wisselen met een aantal chique meubels en accessoires. Architect Lucas y Hernández-Gil is het sowieso gelukt: hij ontwierp namelijk dit te gekke restaurantje in Madrid. Bocadillo de Jamón y Champán is een stijlvolle gastrobar waar je je heerlijke hamsandwich eet onder het genot van een glaasje champagne.

En dat is precies waarom dit concept zo goed geslaagd is: bij Bocadillo de Jamón y Champán drink je de lekkerste champagne, maar dit wordt geserveerd met ham. Geen kaviaar, oesters of ander chique gedoe! En in het interieur is het eigenlijk precies hetzelfde. Het interieur bestaat uit vele goudkleurige details en chique, originele elementen, maar dit wordt gecombineerd met een stoere betonnen vloer en veel metaal.

industrial chic
industrial chic
industrial chic

Naast een fijn interieur heeft de gastrobar ook goede architectuur. De pilaren pasen perfect bij de uitstraling van de bar. En door ze blauw te schilderen vallen ze extra op!

Sandwich-Champaign-Bar-Madrid-by-Lucas-y-Hernandez-Gil-Yellowtrace-01
industrial chic

Als verwijzing naar de champagne is de achterwand van de bar helemaal goud geschilderd. Dat ziet er niet alleen stijlvol uit, maar door de reflectie van het licht zorgt het ook nog eens voor een ruimtelijke uitstraling. De blauwe metrotegels zijn in elleboogverband gelegd.

Benieuwd naar meer manieren om deze langwerpige tegels te gebruiken? Bekijk dan dit artikel voor onze vier favoriete legverbanden.

industrial chic

Door de ranke barkrukken en tafels en de metalen constructie bij de voordeur heeft de gastrobar ook een Art Nouveau look. Door al deze verschillende stijlen met elkaar te combineren heeft de gastrobar echt een uniek interieur!

Bekijk ook: Infographic: alle interieur stijlen op een rijtje

www.yellowtrace.com.au

Reageer op artikel:
Industrial chic: deze gastrobar in Madrid is stoer en stijlvol tegelijk
Sluiten