Maud van Dijck
Maud van Dijck Diy 24 sep 2021

DIY: zo creëer je een indoor watertuin in je eigen woonkamer

Ook zonder een aquarium kan je een onderwater gevoel in je interieur verwerken. Er komt helemaal niet zoveel kijken bij het maken van een indoor watertuin en toch staat het leuk en apart in je huis. En als je toch vissen in huis wil kan je er nog altijd een vissenkom tussen zetten.

Volg dus dit DIY en je hebt zo allemaal zelfgemaakte mini aquariums in huis staan.

DIY: indoor watertuin in 6 stappen


Wij vinden het een tof idee voor een nieuwe plantenhoek. Ze zien er simpel en elegant uit (een van de beste combinaties). En het maken van een indoor watertuin is ook gemakkelijk. Er zijn alleen wat items voor nodig waarbij de kans klein is dat je ze al thuis zou hebben.

Wat heb je nodig voor een indoor watertuin?

Weet je niet zo goed welke aquariumplanten een goede keuze zijn? Een paar van de meest gebruikelijke zijn Anubias, Javavaren, en Hoornblad. Deze drie zijn ook ideaal voor beginners. Zodra je je planten hebt gekozen en de rest van de items hebt kunnen we beginnen aan de indoor watertuin.

1. Haal de planten uit de verpakking

Aquariumplanten koop je meestal verpakt in een buis met gel. Maak voorzichtig je planten los van de gel om ze zo uit de buis te glijden. Spoel ze daarna onder de kraan af totdat al het gel verwijderd is.

Aquarium? Van deze aquariumplanten worden zowel jij als je vissen blij

2. Reinig het grind en voeg het toe

Je grind mag je ook onder de kraan afspoelen. Zo zorg je ervoor dat je grind zuiver is en je water niet vertroebelt wanneer je ze daarna in je glazen vaas doet. Je wil dat je grindlaag minstens 5 tot 8cm hoog is, zodat je planten stevig staan.

3. Plaats de plant

Zet de plant stevig in je vaas. Dat doe je door de wortels helemaal onder het grind te verstoppen. Check nog eens goed of je plant mooi rechtop staat voor je aan de volgende stap begint.

4. Schud er water bij

Doe water op kamertemperatuur erbij (lauw kraanwater, niet koud). De juiste watertemperatuur verschilt natuurlijk per plant, maar de meeste waterplanten houden wel van een temperatuur van rond de 20 °C of hoger.

Kijk wel goed naar de instructies per plant voor hoeveel water je toe gaat voegen. Sommige planten moeten deels boven het water uitsteken, terwijl andere helemaal koppie onder kunnen.

5. Zet ze op een lichte plek uit de zon

Het liefst wil je dat je indoor watertuin niet pal in de zon staat, maar wel zijn nodige indirecte zonlicht krijgt.

6. Verzorg je indoor watertuin een keer per maand

Als je een mooie plek gekozen het, is je indoor watertuin af. Het enige wat je nog te doen staat is eens in de maand een klein beetje plantenvoeding toevoegen en het water verversen. Easy does it.

Plantentrend: een waterplant in een glazen potje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Hunker

Reageer op artikel:
DIY: zo creëer je een indoor watertuin in je eigen woonkamer
Sluiten