Interieur crush: handgemaakte Indiase olifanten als decoratie in huis

Het liefst hebben we ons hele huis volstaan met souvenirs en items uit verre landen. Items met een verhaal. Je kunt nu de magie van India in huis halen zonder dat je in het vliegtuig hoeft te stappen. Via Kickstarter worden deze prachtige olifanten aangeboden. Wij zouden ze maar al te graag in huis halen!

De olifanten zijn gemaakt van een combinatie van hout en papier-maché. Alle olifanten worden met de hand beschilderd. Je hebt dus altijd een uniek exemplaar in huis!

roomed-olifanten-decoratie
roomed-olifanten-decoratie

De beeldjes worden door lokale kunstenaars met de hand gemaakt in Kashmir, India. Elke olifant is ethisch verantwoord gemaakt, wat betekent dat er alleen maar duurzame producten gebruikt worden, én dat de kunstenaar een eerlijke beloning voor zijn werk krijgt. Dat is natuurlijk wel zo fijn om zeker te weten. Door het kopen van het beeldje support je zowel de kunstenaar als de economie van Kashmir.

roomed-olifanten-decoratie

Koopje

Voor $25 Canadese dollars (omgerekend bijna €16) krijg je een beeldje van bijna 13 centimeter hoog. Als je liever een groter beeld in de kamer wil hebben staan, is dat ook geen probleem. Het grootste beeld dat te koop is, is ruim 30 centimeter hoog. Deze haal je in huis voor iets minder dan €100.

roomed-olifanten-decoratie
roomed-olifanten-decoratie

Familie

Ook leuk: je kunt er ook voor kiezen om een hele familie te kopen. Deze drie beeldjes (13 cm, 15 cm en 20 cm) zijn samen te koop voor ongeveer €77. Natuurlijk kan je de olifantenfamilie in elk design aanvragen.

roomed-olifanten-decoratie
roomed-olifanten-decoratie

Kickstarter

Het project staat op dit moment live op Kickstarter. Dat betekent dat je de olifanten voor een fijn prijsje aan kunt schaffen, maar nog wel even geduld nodig hebt. Het maken van de olifanten gaat namelijk alleen door wanneer het beoogde bedrag van €7969 is binnengehaald vóór 27 april. Dan hebben de makers genoeg geld binnen om aan het maken van de olifanten te beginnen. De makers verwachten dan ook dat je in augustus je olifant(en) binnen hebt.

Slaagt deze Kickstarter niet? Dan krijg je natuurlijk gewoon je geld terug. Maar daar zijn we bij dit project niet bang voor, want deze beeldjes wil iedereen toch in huis hebben staan?

Nog meer olifanten in huis:

Wist je dat er een plant bestaat met de naam olifantsoor? De bladeren lijken, zoals de naam al doet vermoeden, ontzettend op het oor van de olifant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interieur crush: handgemaakte Indiase olifanten als decoratie in huis
Sluiten