In Zuid-Frankrijk staat de meest stijlvolle basisschool ooit

Het komt steeds vaker voor dat ook doodnormale instellingen of bedrijven uitpakken met bijzondere architectuur. Zo is er in Japan een kleuterschool dat echt een kinderparadijs is inclusief touwen om in te klimmen en staat in Parijs een prachtige dansschool. Architectuur is een tool om voor een unieke look te zorgen, maar in veel gevallen draait het bij het ontwerp ook om het creëren van zoveel mogelijk leefruimte. Deze te gekke basisschool in Montpellier, in het zuiden van Frankrijk, is het voorbeeld van optimale architectuur: er is genoeg ruimte, een bijzondere look én een plek waar iedereen zich thuisvoelt.

De basisschool is ontworpen door Dominique Coulon & Associés. Niet alleen de vorm van de school valt op, maar ook de kleuren! Zowel in het interieur als buiten wordt veel gewerkt met beton, zwart en roze. De roze kleur heeft veel weg van het Rose Quartz van Pantone, dé kleur van 2016.

De basisschool lijkt een beetje op een toren van houten blokken. De verschillende ruimtes zijn schuin op elkaar ‘gestapeld’, waardoor het gebouw een speelse en moderne look krijgt. Door de gestapelde volumes heeft de basisschool niet alleen een unieke uiterlijk, maar de blokken zorgen er ook voor dat de school meteen goed ingedeeld kon worden in de verschillende lokalen, nurserys en een kantine.

Door in de school veel grote ramen te maken hebben de leerlingen vanuit alle lokalen uitzicht over de omliggende natuur en de Middellandse Zee.

Buiten valt de roze kleur meteen op, maar binnen is de zoete kleur ook behoorlijk aanwezig! Zo zijn er lokalen en nurserys die compleet roze zijn: van de wanden tot de vloer en het meubilair. De betonnen elementen geeft het zoete roze stoere en industriële look. Een mooie combinatie!

Bekijk ook: Interieur inspiratie in dé kleuren van 2016

coulon-architecte.fr

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In Zuid-Frankrijk staat de meest stijlvolle basisschool ooit
Sluiten