In het Ragnarock museum ervaar je hoe het is om artiest te zijn

In een museum is een toffe collectie natuurlijk een must, maar een indrukwekkende architectuur is net zo belangrijk. Kijk maar naar het Biesbosch Museum, dat eruitziet als een groene piramide. Qua looks zit het met het nieuwe Ragnarock Museum in Denemarken wel goed. Het museum, ontworpen door het Nederlandse architectenbureau MVRDV, gaat namelijk niet alleen over rock & roll, maar straalt het ook uit!

Stiekem gaan wij ook het liefste naar musea met de mooiste architectuur. Dit museum in Zuid-Tirol staat bijvoorbeeld nog hoog op onze to-visit list; het is namelijk gevestigd ín een berg!

Het museum ligt op een oud industrieterrein waar meerdere creatieven zich vestigen. Om het karakter van het terrein zo min mogelijk aan te tasten is het museum gebouwd op de oude fabrieksgebouwen. De gevel van het museum bestaat uit goudkleurige vlakken met reliëf, die het pand een heel speciale look geven.

Het idee achter het ontwerp van het museum is geniaal en bijzonder. De architecten willen de bezoekers namelijk laten ervaren hoe het is om artiest te zijn. Je museumbezoek begint of course bij de rode loper. Na de rode loper kom je in de concertzaal, die letterlijk in de hoogte zweeft. Tot slot daal je af naar de bar, waar de avond voor menig artiest eindigt.

Het museum heeft een rood interieur. Dit is niet alleen een verwijzing naar de rode loper, maar ook een knipoog naar de bekleding van een gitaarkoffer.

Net zo enthousiast over het rode interieur als wij? Check dan dit museum in Schiedam met knalrode accenten!

Dit museum in Denemarken is de eerste stap in de transformatie van het oude fabrieksterrein. Over een paar jaar moet dit een culturele spot worden voor festivals op het gebied van kunst en cultuur. Laten we hopen dat het eindresultaat net zo tof is als het Ragnarock Museum!

Meer toffe musea zien? Dit museum in Mexico City heeft een geweldige architectuur en een indrukwekkende kunstcollectie!

www.archdaily.com

Reageer op artikel:
In het Ragnarock museum ervaar je hoe het is om artiest te zijn
Sluiten