Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 28 okt 2015

In het Amsterdamse CityHub slaap je in futuristische cabines

Alwéér een nieuw hotel in Amsterdam? Ja, de hotel schieten hier inderdaad als paddestoelen uit de grond, maar CityHub is wel net even anders dan het gemiddelde Amsterdamse hotel. Zelf noemen de oprichters dit het hotel van de toekomst en we moeten toegeven dat het concept best wel vernieuwend is. Voor €50,- per nacht slaap je hier in een futuristische cabine, in je eentje of met z’n tweeën.

Nu is dat op zich niet heel nieuw; in Japan bestaat bijvoorbeeld allang een Cabin Hotel met soortgelijke kamers. CityHub is juist zo bijzonder, omdat de slaapunits voorzien zijn van technische snufjes én hotelgasten via een speciale app wegwijs worden gemaakt in de stad.

Over de slaapcabines

In een grote industriële loods zijn maar liefst vijftig cabines geïnstalleerd. Deze hotelkamers zijn voorzien van gratis wifi, een persoonlijk audio streaming systeem en mood-verlichting, die te bedienen is via de speciale CityHub app. Pluspuntje: inchecken doe je lekker zelf met een speciaal polsbandje in de hangout. Daarmee bedien je trouwens ook de bar.

Over de app

Via de app is niet alleen de wekker, verlichting en muziek te bedienen, maar krijg je ook meteen inside tips om de stad te ontdekken. Het is een cityguide vol hotspots van Amsterdam. Heb je een vraag? Dan kun je die via de chat meteen stellen aan je host. Gasten kunnen ook direct tips delen met andere gasten terwijl ze in de stad zijn. Het is dus onwijs interactief waardoor gasten ook meteen in contact komen met andere hotelgasten.

Waar is cityhub te vinden?

Het hotel staat in de Bellamybuurt naast De Hallen, een levendige buurt van Amsterdam. Oprichters Sem Schuurkes (32) en Pieter van Tilburg (29) kozen juist voor die plek omdat deze buurt veel meer uitnodigt tot ontdekken dan een voor-de-hand-liggende lokatie als het stadscentrum.

30 oktober opent CityHub officieel haar deuren. Boeken kan via de website.

Reageer op artikel:
In het Amsterdamse CityHub slaap je in futuristische cabines
Sluiten