In dit super kleine appartement is alle ruimte optimaal benut

Woon je in een klein appartement? Dan ken je vast wel het probleem van teveel spullen en te weinig ruimte. In dit appartement lijkt dat ook het geval. Hoewel de inrichting minimaal is, lijkt het appartement toch erg vol te staan. Dit komt vooral door het drukke interieur en doordat alle plekken optimaal benut zijn. Overal is opbergruimte gecreëerd en waar het kan is plaats gemaakt voor decoraties. Logisch, want je wil ook wat van je stijl laten zien.

Soms is de lijn tussen functioneel en esthetisch erg dun en hoewel dit appartement echt wel inspiratie biedt, mag het wat ons betreft best een beetje minder. En dan hebben we het dus over de decoraties en niet over de vierkante meters. Maar dat snap je natuurlijk wel.

De basis van het appartement is licht en wit, wat goed is in een kleine ruimte. Omdat de muren van zichzelf al redelijk druk zijn (ze lijken deels gestript) zouden wij ervoor kiezen om de muren verder rustig te houden.

De Chesterfield style bank en de grote plant maken hier echt een statement. De tijdschriften hangen op een creatieve manier aan touwen en zorgen daardoor voor een extra drukke sfeer. Wil je een rustigere look? Dan kun je de tijdschriften in dit geval beter stapelen naast de bank.

De keuken oogt door de drukke tegelwand een beetje chaotisch, maar alle ruimte is wel optimaal benut. Zo hangen de pannen aan de muur, is de koffiemachine op een kastje tegenover de keuken geplaatst en staat de oven óp de afzuigkap, die aan kettingen boven het fornuis hangt. Wij zochten even naar de koelkast en ja, die is inderdaad zo groot als de gemiddelde minibar in een hotelkamer. We gokken zomaar dat de bewoner in dit huis vaak buiten de deur eet, aangezien de bank het enige meubelstuk is en een tafel ontbreekt.

Heb jij thuis een kleine keuken? Zó maak je optimaal gebruik van de ruimte.

En de kleding? Daar is naast de kachel een verborgen ‘walk-in-closet’ voor!

De tegelwand van de keuken loopt deels ook door over de vloer in de gang. Een leuk detail! Speaking of details: in de gang is behoorlijk wat slimme opbergruimte gecreëerd. Zo zijn vlak onder het plafond planken geplaatst, hangen er stalen manden aan de wanden en is er net genoeg ruimte voor een klein smal kastje.

En dan rest ons nog de vraag: waar is de badkamer!?

MEER LEZEN
Woon je zelf in een klein appartement en vind je het nog best lastig om daar een fijn en stijlvol huis van te maken? Dit appartement is hét voorbeeld van een stijlvolle en slimme inrichting.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit super kleine appartement is alle ruimte optimaal benut
Sluiten