In dit onderwaterhotel slaap je veilig tussen de tropische vissen

Altijd al eens onder water tussen de vissen willen slapen? Dat is al een aantal jaar mogelijk, maar lijkt alleen haalbaar voor mensen met een extreem goedgevulde portemonnee. Niet zo gek ook, aangezien het niet echt makkelijk en verre van goedkoop is om iets te bouwen dat geschikt is om voor langere tijd onder water te blijven. Toch kan het binnenkort best weleens zo zijn dat slapen tussen de vissen ietsje toegankelijker wordt, als het aan het bedrijf achter dit nieuwe onderwaterhotel ligt.

Planet Ocean Underwater Hotel wil ’s werelds allereerste onafhankelijke en ‘betaalbare’ luxe onderwaterhotel maken. Eerdere concepten voor onderwaterhotels waren (onder andere door het kostenplaatje) niet altijd een succes. Toch denkt dit bedrijf die mislukte pogingen te kunnen overtreffen met hun moderne en makkelijk uit te breiden prefab cilindervormige kamers van dubbel staal en dik acrylglas. Daarnaast kan het hotel zichzelf verplaatsen naar een veiligere plek als er bijvoorbeeld sprake is van een orkaan. Wel zo’n fijn idee!

Waterliefhebbers die denken eindelijk goedkoop op vakantie te kunnen onder water moeten we helaas teleurstellen. Zo’n nachtje onder water kost je namelijk alsnog minstens zevenentwintighonderd euro. Maar goed, dan slaap je wel tussen de tropische vissen in een Neptune sized bed in de Indische Oceaan, Rode Zee of Perzische Golf. Dat is trouwens nog altijd zo’n duizend tot drieduizend euro goedkoper dan een andere kamer in een gemiddeld onderwaterhotel. Liever een stuk goedkoper ervaren hoe het is om te slapen als een zeemeermin? Dat kan bijvoorbeeld in dit bijzondere schelphuis in Mexico.

Het hotel ligt zo’n acht en een halve meter onder water en is bereikbaar via een glazen lift. De kamers zijn ongeveer twintig vierkante meter groot en hebben naast een heerlijk groot bed een eigen badkamer met toilet, een koelkast, room service, internet en een grote tv. Al vragen we ons sterk af of je die laatste twee nodig hebt met het panoramische uitzicht vanuit de kamer!

Ook vet: dit vijfsterren hotel ligt in een honderd meter diepe steengroeve in China én heeft uitzicht op water.

www.planetoceanunderwaterhotel.com

Reageer op artikel:
In dit onderwaterhotel slaap je veilig tussen de tropische vissen
Sluiten