Mirre Staats
Mirre Staats Trending 2 aug 2018

In dit nul-sterren-hotel slaap je letterlijk in de buitenlucht

Slapen onder de sterrenhemel blijft een ultieme droom. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten, want designers van Atelier für Sonderaufgaben en Daniel Charbonnier van Minds in Motion SA hebben een hotel ontworpen waar je letterlijk onder de sterrenhemel slaapt. Het zogeheten Nul Stern Hotel (nul-sterren-hotel) in de Zwitserse Alpen heeft namelijk geen muren en plafonds. In de buitenlucht. Fantastisch. 

Nul Stern Hotel is een concept dat in 2010 in de vorm van een bunker een wereldwijde sensatie was en dat nu, op geheel andere wijze, wordt heropend in Graubünden. Van de bunker naar het platteland: zonder muren en zonder dak.

Het hernieuwde nul-sterren-hotel is eigenlijk alleen een tweepersoonsbed, dat te boeken is van juni tot en met augustus. Volgens de ontwerpers vormt de wilde omgeving namelijk het karkas van het hotel.

Eh… waar is het toilet?

Wanneer de hotelkamer niet in gebruik is, wordt de kamer overdekt met een biologisch afbreekbaar zeil om beschadigingen te voorkomen. Aangezien het bed vrij in de natuur staat, is er geen wc aanwezig. Klinkt onhandig, maar bij hoge nood is er gelukkig op enkele minuten loopafstand een toilet beschikbaar.

In samenwerking met omwonenden en regionale boeren komt de kamer met een butler, die elke ochtend een vers ontbijtje brengt. Toch nog een beetje luxe!

Op dit moment is het niet meer mogelijk om in deze bijzondere kamer te slapen, maar er zijn wél andere ‘hotelkamers’ zonder muren en plafond.

MEER LEZEN
Staat het Noorderlicht nog bovenaan je bucket-list? In deze glazen iglo slaap je er letterlijk onder! En over bijzondere hotel concepten gesproken: er is ook een eenkamerhotel op een dak in Deventer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
In dit nul-sterren-hotel slaap je letterlijk in de buitenlucht
Sluiten