In dit moderne huis relax je in een zwevende woonkamer

Wanneer je een huis ontwerpt voor een grote familie, houd je ten eerste rekening met ruimte, zoals in dit landelijke huis op het platteland. Maar als je hart ligt bij design is het ook belangrijk om de volgende vraag te stellen: hoe combineer je veel ruimte met een excentriek en modern design? Daar heeft ACDF Architecture niet lang over nagedacht. Zij hebben namelijk een huis ontworpen met een uitbouw op de tweede verdieping. Dit zorgt niet alleen voor een extra kamer, maar ook voor een zeer opvallende look. De bewoners kozen ervoor om deze uitbouw in te richting als living, waardoor het huis een soort zwevende woonkamer heeft. Dankzij een enorme set aan ramen heb je vanuit de uitbouw prachtig uitzicht op de bosrijke omgeving en de zee.

Het huis staat in Charlevoix, Canada, middenin de woeste natuur vol bomen en bergen. Iets wat je op andere plekken, grote steden zoals Amsterdam bijvoorbeeld, juist moet opzoeken. Deze juicery in onze hoofdstad loste dat op door een boom middenin de ruimte te planten. Een te gek voorbeeld van natuur naar binnen halen.

Gezien de voorliefde voor modern design van zowel de klanten als de designer, heeft de buiten- en binnenkant van het huis een strak design. De wit bepleisterde wanden zijn een knipoog naar de authentieke uitstraling van de huizen in Quebec.

De grove, stalen constructie van de ‘box’ is een echte eye-catcher, maar binnenshuis merk je bijna niet dat er een aanbouw aanwezig is. Het is dat aan weerszijden van de stalen box ramen zijn geplaatst, anders had je bijna niet door dat de woonkamer ‘zweeft’.

Met hout worden de grootste torens gebouwd, zoals HAUT in Amsterdam. Dit materiaal is natuurlijk ook goed toepasbaar in je interieur. Het geeft de kamer een ruimtelijk en licht effect en het lijkt net of je een stukje buiten, naar binnen haalt.

Zo is hier het plafond, de vloer en de binnenkant van de stalen balken gestyled met lichthouten platen. Het hout vormt ook een prachtige combinatie met het wijdse uitzicht.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
In dit moderne huis relax je in een zwevende woonkamer
Sluiten