Geert Remmelink
Geert Remmelink Hotel 22 apr 2016

In dit knusse hotel in Schotland kom je echt tot rust

Het Killiehuntly Hotel ligt middenin de Schotse Highlands en was lange tijd een statig landgoed. Het Deense echtpaar Anne Storm Pedersen en haar man Anders kochten het landhuis en maakten er een comfortabel en knus hotel van. Ze wilden ervoor zorgen dat je als gast echt het gevoel krijgt thuis te komen. En dat is in onze ogen goed gelukt. Wij plannen alvast een reisje naar Schotland!

Ben jij ook van plan om deze kant op te gaan? Voor een ander soort verblijf in de Schotse Highlands moet je bij deze oude brandweerwagen zijn, die tegenwoordig dienst doet als uniek hotel.

Bij dit hotel lijkt de tijd stil te staan. Dat is ook niet gek, want de geschiedenis van het landhuis gaat terug tot 1603. Het is heel verleidelijk om zo’n klassiek pand een moderne touch te geven, zoals je ziet bij onder andere deze voormalige schuur. Maar de nieuwe eigenaren hebben thank god heel erg hun best gedaan om het hotel de uitstraling te geven die past bij het verleden van het landhuis.

Anne en Anders hebben hun Deense afkomst verwerkt in het ontwerp van het hotel. Het resultaat is een ingetogen sfeer waarbij de Schotse geschiedenis gecombineerd wordt met Deens design én kunst. In het hotel komen klassieke, vintage en moderne items samen. Zo hangt er naast een klassiek werk van de Deense schilder Vilhelm Hammershøi moderne kunst van Trine Søndergaard. En natuurlijk ontbreken Scandinavische desigermerken als Fritz Hansen, Hay en Skultuna ook niet in het tijdloze interieur.

We zijn fan van de comfortabel styling. Het hotel heeft vier kamers, allemaal op een andere manier ingericht. Natuurlijke materialen zijn gecombineerd met een rustiek kleurenpalet en door de vintage items heeft het interieur een doorleefde look. Elke kamer heeft echt een thuisgevoel, iets wat je in de meeste hotels niet krijgt. De combinatie van een select aantal kamers met de prachtige inrichting zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er in het hotel niet vaak een plekje vrij is.

Wil je zelf een rustiek interieur creëren? Lees dan dit artikel met onze tips.

Het hotel is eigenlijk gewoon een familiehuis, met steeds wisselende bewoners. En dat komt niet alleen door de styling. Alle gasten eten samen aan twee lange tafels. Zo leer je elkaar wat beter kennen, hoe gezellig is dat! Het eten komt trouwens vers van de boerderij op het landgoed. Op het landgoed is ook genoeg te doen. Wat dacht je van een frisse duik in het meertje of even lekker uitwaaien tijdens een wandeling door de bergen. En heel misschien, als je heel veel geluk hebt, kun je op een heldere avond een glimp van het Noorderlicht meepakken. Awesome!

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan eens dit Engelse kasteel dat met veel gevoel voor stijl gerenoveerd is.

www.yatzer.com

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit knusse hotel in Schotland kom je echt tot rust
Sluiten