In dit kleine appartement in Hong Kong is alles duurzaam

Dat een klein appartement alsnog veel ruimte kan bieden, bewijst ontwerpstudio Liquid Interiors. Zij wisten een appartement van 37,16 m² middenin Hong Kong niet alleen te vergroten, maar ze hebben de woning met een waslijst aan technische snufjes ook nog eens duurzaam gemaakt! Compact en groen wonen op zijn best, dus.

Met milieuvriendelijke woonelementen als een carbon waterzuiveringsinstallatie, geprogrammeerde lichtschakelingen en een zonneboiler proberen de eigenaren van het appartement bewuster te leven. Naast deze producten is ook het licht voor hun belangrijk. Één van de eigenaren is namelijk piloot en hecht veel waarde aan een goede nachtrust.

De bewoners kozen voor geprogrammeerd LED licht dat overdag het zonlicht reflecteert. De zwarte luiken houden ‘s nachts het stadslicht buiten. Ook moet het dubbelglas en een hotelwaardig matras de nachtrust niet in de weg staan.

Een andere manier om LED licht in de slaapkamer te gebruiken, is onder een bed van pallets! Net zo duurzaam en makkelijk om te maken.

In de rest van het appartement is gekozen voor verschuifbare meubels. Zo is in de keuken het kookeiland inklapbaar, waardoor er altijd ruimte is voor extra gasten. Ook zijn de tv en een deel van de keukenkasten verborgen, wat zorgt voor een strakkere basis.

In plaats van losse stoelen, veranderen op het dakterras de houten vloerpanelen in tuinstoelen. Wat gaaf! Dit maakt niet alleen het dakterras ruimer, het vloeit ook mooi over in de rest van het dakterras. Om het appartement nog een extra duurzaam tintje te geven, is de helft van het materiaal dat overbleef van het vorige interieur hergebruikt.

Wil jij ook bewuster wonen, maar zie je het niet zitten om het gehele interieur om te gooien? Bekijk dan de artikelen hieronder met duurzame meubels en accessoires.

www.curbed.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit kleine appartement in Hong Kong is alles duurzaam
Sluiten