In dit glazen huis haal je buiten wel heel makkelijk naar binnen

Als we een ding belangrijk vinden in huis dan is het wel daglicht. Natuurlijk licht houdt je fit, maar is bovenal ook gewoon heel gezond. Met dat laatste idee in gedachten ontwierp een groep ondernemers, van architecten tot neurowetenschappers en glasfabrikanten, The Photon Space: een concept dat bijna volledig is gemaakt van glas. Niet zo gek dus als het ontwerp je ergens een beetje doet denken aan een kas. Al moeten we zeggen dat dit glazen huis een stuk stijlvoller is.

Zowel de muren als het dak van the Photon Space worden volledig van glas gemaakt, waardoor je op ieder moment van de dag op elke plek profiteert van daglicht. Zo’n oneindig skylight ziet er absoluut niet verkeerd uit!

Het glazen huis is dus nog een ontwerp, maar het is de bedoeling dat de huisjes uiteindelijk op verschillende plekken écht gebouwd worden als vakantiehuis. Als dat zo ver is, zijn ze zowel bedoeld voor kort als langer verblijf. Volgens het team achter het concept combineert het onze behoefte voor vitamine D met het psychologische verlangen naar een connectie met het buitenleven. Een paar dagen in zo’n glazen huis zijn volgens hen al genoeg om je biologische klok opnieuw in te stellen zoals het hoort. Het huisje is vijfenveertig vierkante meter groot, maar door de ‘never-ending’ walls voelt het oppervlak een stuk groter. Benieuwd hoe jij je kleine huisje groter kan laten voelen? We geven je zes tips.

Om tussen de slaap- en woonkamer toch wat privacy toe te voegen, ontwierp het team een room divider die het zicht deels beperkt, maar het licht niet blokkeert. Ben je weleens bij Sketch in Londen geweest? Misschien herken je de witte cabine in de slaapkamer dan wel. Het hokje lijkt namelijk verdacht veel op de eivormige toiletten van Sketch!

Hoewel het uitzicht natuurlijk te gek is, kunnen we ons ook voorstellen dat er nadelen aan het concept zitten. Zo heb je in zo’n glazen ruimte weinig privacy en is het natuurlijk ook niet echt gezond om de hele dag blootgesteld te zijn aan de zon. Om die nadelen tegen te gaan, wil het bedrijf achter The Photon Space getint glas gaan gebruiken dat zonnestralen, UV-licht en geluid tegenhoudt.

Heb jij thuis iets minder geluk met de hoeveelheid daglicht die binnenkomt? Als je het slim aanpakt kun je ook een kamer zonder raam of een donkere ruimte lichter maken door bepaalde keuzes te maken in je interieur. Wij helpen je graag een handje met deze vijf tips.

www.thephotonspace.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit glazen huis haal je buiten wel heel makkelijk naar binnen
Sluiten