In dit dromerige tuinhuis in Utrecht heerst een oase van rust

Wauw, dit tuinhuis is zo tof dat het ook prima als compacte woning zou functioneren! Het huisje is ontworpen door Zecc Architecten in samenwerking met Roel van Norel en past door de houten buitenkant perfect in de heerlijke groene omgeving. En dan hebben we het nog niet eens over de binnenkant van het huis gehad..

Zoals je misschien al vermoedt, is dit geen standaard tuinhuis zoals je die vroeger in de tuin had staan. We zouden het zelfs bijna kunnen inruilen voor een normaal huis, want aan alle details is gedacht. Kijk maar even mee..

Het huisje is grotendeels gemaakt van hout, heeft een zadeldak van leisteen en ramen met een stalen constructie. De luiken van het tuinhuis kunnen aan een kant volledig open, waardoor er een open sfeer ontstaat en je van binnen uitkijkt landelijke omgeving.

Indeling

Het tuinhuis is van alle gemakken voorzien en heeft een open karakter door de voorkant die volledig van glas en staal is gemaakt. Het voorste deel van het huis wordt gebruikt als leefgedeelte en heeft een volledig uitgeruste keuken met grote eettafel. Aan de achterkant van het huis zit een slaapkamer die door schuifpanelen afgesloten kan worden van de rest van de ruimte. In de houten ‘muur’ zijn verschillende voorzieningen gemaakt, zoals de keuken, badkamer, kasten en de open haard.

Dit is trouwens niet het eerste bijzondere en duurzame project van Zecc Architecten. Eerder transformeerden ze het monumentale koetshuis in Breukelen tot woonhuis, maakten ze van een oude kerk in Utrecht een woonkerk en bedachten ze een systeem waardoor de bureaus in een kantoor na zessen de lucht in worden getrokken.

www.zecc.nl

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit dromerige tuinhuis in Utrecht heerst een oase van rust
Sluiten