In dit café mag je gewoon op de muren tekenen!

Vaak zijn café’s en restaurants niet de meest kindvriendelijke plekken. Kinderen lopen het bedienend personeel al gauw in de weg en kunnen beter niet over de grond rollen. De kans dat ergens een stuk glas ligt is nu eenmaal groot in een bar. In Wroclaw, een plaatsje in Polen, is dat wel anders. Daar ontwierpen de architecten van 28form een café speciaal voor ouders met kinderen. En ja, dan mag je dus gewoon op de muren tekenen!

Maar dat is niet het enige kindvriendelijke aan dit café. Er is zelfs een box, waar de kleintjes ongedwongen kunnen spelen. De wanden zijn zelfs bekleed met zacht vilt en voorzien van ramen zodat de kinderen hun ouders kunnen zien en andersom. Super toch?

Het café heeft verder een Scandinavische look. De Eames stoelen maken het ook voor de ouders een aangename plek om te relaxen en doordat de lampen op verschillende hoogten hangen, krijgt de ruimte een speelse en ongedwongen sfeer.

Ook boven is de ruimte helemaal ingericht voor spelende kids. Op de vloer staat een hinkelbaan en aan het plafond en de muren hangen dromerige wolkjes.

Ook leuk: maak zelf wolkenkussentjes

Heb jij thuis ook jonge kinderen of wil je zelf graag op de muren tekenen? Schilder een muur met krijtbordverf of check een van deze ideeën met schoolbordverf.

Fotografie: Witek Rachwalski

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit café mag je gewoon op de muren tekenen!
Sluiten