Renée Leeuw
Renée Leeuw Design 23 september 2015

In dit bureau kun je rustig een powernap nemen tijdens kantooruren

Wie zegt dat het gezond is om aan één stuk door te werken? Wij niet hoor en ons energielevel schreeuwt dan ook regelmatig om een powernap rond het middaguur. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die de noodzaak van slapen tijdens het werk inzien en hun kantoor inclusief slaapruimte laten ontwerpen. Maar voor wie niet bij zo’n hip bedrijf werkt, is er ook een oplossing, namelijk het bureau van Studio NL.

Dit bureau is namelijk tevens een bed! Hoewel de naam doet vermoeden dat het om een Nederlands ontwerpbureau gaat, is Studio NL gevestigd in Griekenland. Maar dat maakt het er niet minder gaaf om.

De ontwerper kwam op het idee door zijn collega studenten, die ver van de universiteit woonden. Zij maakten lange uren in de universiteitsbibliotheek en als ze behoefte hadden aan een powernap, schoven zij de stoelen aan elkaar als bed. Hierdoor besefte hij dat in elk land de gebruiken weer anders zijn en dat de ruimte waarin je bent niet per definitie bepaalt wat je ermee doet.

Fun fact: aan de Universiteit van Amsterdam studeren ook redelijk wat internationale studenten en in de universiteitsbibliotheek spot je dan ook regelmatig internationale studenten, die een stapel boeken op tafel leggen als hoofdkussen voor een powernap!

Het leuke aan dit bureau is ook dat je de luiken aan de zijkant dicht kunt schuiven en dat je baas dus niet hoeft te zien dat je gewoon ligt te tukken. Helaas is het bureau nog een prototype en dus voorlopig niet te koop. Benieuwd naar meer designs voor een powernap, die wél te koop zijn?

www.citylab.com

Reageer op artikel:
In dit bureau kun je rustig een powernap nemen tijdens kantooruren
Sluiten