In dit appartement wordt klassieke architectuur gemixt met moderne kunst

Parijs.. wat houden wij van Parijs. Fijne winkels, heerlijke wijn én de prachtige klassieke architectuur. Grote Parijse gebouwen waarbij oude elementen bewaard zijn gebleven, zijn volgens ons goud waard. Maar wanneer je een groot liefhebber van moderne kunst bent, hoe combineer je dat met de klassieke plafonds en sierlijsten? De eigenaren van dit appartement hebben ook nog eens drie kinderen, dus het appartement moest wel leefbaar blijven. Het stel schakelde interieurarchitect Rodolphe Parente in om dit alles goed met elkaar te combineren.

Het interieur is prachtig en de ligging is ook niet mis. Het appartement staat namelijk in Trocádero, een van de meest gewilde wijken in Parijs, en kijkt uit over de Eiffeltoren.

Het gehele huis heeft prachtige ornamenten in het plafond en sierlijsten rond de deuren en ramen. Rodolphe vindt het belangrijk dat deze klassieke elementen een belangrijke rol blijven spelen in het interieur. De visgraatvloer wordt gecombineerd met een marmeren keukenblad, een koperkleurig keukenblok en opvallende neonletters. Best wel een gewaagde keuze, maar het resultaat mag er zijn.

>> Leuke woorden en teksten in neon voor aan de muur

Aan beide kanten van de bank hangen grote XXL schilderijen, twee perfecte eyecatchers in deze ruimte. Bij de meubels worden verschillende stoffen gebruikt als velours, zijde, en tweed. De bank staat vrij in de ruimte en wordt hierdoor meer een interieurobject dan alleen een bank om op te zitten.

Ben je benieuwd wat jouw bank zegt over jouw persoonlijkheid en interieur? Lees dan dit artikel.

Een heerlijke slaapkamer met een nog lekkerder bed. De grote deuren maken een statement in de kamer.

Verassend is dat er in dit grote appartement niet is gekozen voor een inloopkast, maar voor een chique kastenwand. De Plywood Chair van Eames staat als kunstobject in de ruimte.

>> 6x Eames stoelen in huis, maar dan low-budget

Bekijk ook eens deze Parijse appartementen:

www.rodolpheparente.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit appartement wordt klassieke architectuur gemixt met moderne kunst
Sluiten