Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 10 jan 2016

In deze slaapkamer wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte

Woon jij in een redelijk klein huis, maar ben je wel gezegend met een hoog plafond? Dan is er eigenlijk geen reden tot klagen. Een hoog plafond biedt namelijk héél veel mogelijkheden en om dat te laten zien, geven we je een kijkje in een huis in Boekarest, Roemenië. De slaapkamer in dit huis is namelijk hét voorbeeld van hoe je een kleine ruimte met hoog plafond moet indelen. Het sleutelwoord: ga de hoogte in!

En daarmee bedoelen we dat je in één ruimte meerdere niveaus kunt creëren door een loft te maken in de nok van het dak. Op die manier houdt je beneden heel veel ruimte over en die ruimte kun je weer benutten voor iets anders. Bijvoorbeeld voor een werkplek, zoals je die vroeger al maakte onder je hoogslaper, maar dan nét even een stapje verder.

Voor het design van deze slaapkamer schakelden de bewoners ontwerpstudio In Situ in. Zij bouwden een stalen constructie in de ruimte en lieten die deels steunen op bestaande balken. Via zwevende treden kom je boven in de slaaploft, waar ook nog extra opbergruimte gecreëerd is.

Beneden komt veel daglicht door het raam de ruimte binnen en daar wilden de bewoners het liefst ook vanuit hun bed van genieten. Daarom maakten de ontwerpers een deel van de slaaploft van glas.

Wil jij in je kleine kamer ook een slaaploft maken zodat je meer ruimte hebt voor je spullen? Deze DIY-hoogslaper krijg je in een pakketje thuisbezorgd!

www.contemporist.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In deze slaapkamer wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte
Sluiten