In deze loft in New York steelt de keuken de show

Wij zijn sowieso al fan van lofts, maar deze woning van 260 vierkante meter (!) in New York verdient echt een plekje op onze lijst van droomhuizen. En dat komt niet door de stoere, industriële elementen en enorme boekenkast in de woonkamer (oké, een klein beetje). In deze loft in New York steelt de keuken namelijk zonder twijfel de show!

Het interieur van de Union Square loft is een design van Studio DB en staat aan de noordkant van het Union Square Park, vlakbij Broadway. Yep, zo’n grote ruimte op die locatie in de Big Apple maakt ons enigszins jaloers..

Wat een keuken! Aangezien de vloer, muren en het plafond lekker licht zijn gehouden, knalt de keuken er echt uit. De teakhouten keukenkastjes geven de combinatie van de witte vloer, het gladde betonnen werkblad, de zwarte chalkboard backsplash en de stalen details een warme look. Het werkblad is – op een makkelijk te verplaatsen vaas bloemen na – bijna volledig leeg. Dat lijkt misschien een beetje saai, maar is eigenlijk een handige trucje om je schone keuken schoon te houden. Benieuwd naar meer tips? Die lees je hier.

Hoewel het op het eerste gezicht lijkt alsof de hele keukenwand uit kastjes bestaat, is dat niet helemaal waar. Het bovenste deel is namelijk een normaal stuk wand waar het hout is doorgetrokken. Hierdoor voelt de ruimte veel meer als een geheel. Aangezien de opbergruimte hierdoor wel beperkter is, maakte de studio naast de keuken een kleine voorraadkast. Doordat de bewoner deze ruimte af kan sluiten met een simpele schuifdeur blijft de keuken clean.

Wil je thuis ook aan de slag met krijtbordverf? Deze zeven ideeën zijn leuk én makkelijk om zelf uit te voeren.

Een van de grote voordelen van een loft (en een van de redenen waarom wij er gek op zijn) is het hoge plafond. Daar maakte Studio DB in dit geval op een slimme en creatieve manier gebruik van. De ontwerpers creëerden een hoge kast tot aan het plafond voor een fijne home library. Daarbij ontwierpen ze geheel in stijl een smalle tussenverdieping van staal zodat je ook bij de bovenste planken kunt komen.

www.studiodb.com

Reageer op artikel:
In deze loft in New York steelt de keuken de show
Sluiten