In deze koperen box wordt de mooiste kunst bewaard

Penda Design, een ontwerpbureau uit Beijing, maakte een wel heel bijzonder ontwerp. Hun client, een van de grootste kunstverzamelaars in Hongkong, vroeg Penda om zijn net aangekochte appartement om te bouwen tot kunstwalhalla. Een bijzonder verzoek, want het appartement is niet bedoeld om in te wonen, zelfs niet om zijn kunst tentoon te stellen, maar als plek om de kunst veilig te stallen en cliënten uit te nodigen. Het resultaat? Een loft volledig van beton, met in het midden een koperen box.

In dit huis wordt beton dus gecombineerd met koper, maar wij willen je graag nog een paar andere combinaties laten zien. Bijvoorbeeld in dit huis, dat een architectenkoppel zelf ontwierp, wordt het beton gecombineerd met hout en ook dit Scandinavische appartement is helemaal afgewerkt met beton!

De koperen box staat in het midden van de ruimte. De box is te openen via een grote deur en ook de wanden zijn uitschuifbaar. In deze wanden kunnen schilderijen staand opgeborgen worden. In de box is ook zithoek gemaakt, waar de kunstverzamelaar zijn cliënten kan ontmoeten voor onderhandelingen. Na deze meetings wordt de box weer in elkaar geschoven, zodat de kunstwerken veilig opgeborgen worden.

Naast de box zijn ook andere elementen in de ruimte gemaakt van koper: de verlichtingsarmaturen in het plafond, de grote schuifdeur bij de ingang en extra opbergplekken in de muren. Deze opbergplekken kunnen – net als de wand in de box – worden uitgeschoven.

De koperen elementen zijn een prachtige tegenhanger bij al het onbewerkte beton, dat een koele uitstraling heeft. De koperen tint geeft warmte aan de ruimte, maar tegelijkertijd ondersteunt het ook de industriële look. Een geslaagde combinatie!

We zijn nu natuurlijk super benieuwd voor wie dit paleisje is gemaakt. Misschien wel voor de eigenaar van deze industriële loft vol kunst?!

www.dezeen.com