Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur december 22, 2015

In deze iglo heb je het beste uitzicht op het Noorderlicht

Het zien van het Noorderlicht is voor velen iets wat hoog bovenaan de bucket-list staat. Het magische natuurverschijnsel is in verschillende landen te zien, waarvan Lapland en Finland toch wel de populairste zijn. Omdat het zien van dit bijzondere licht zo gewild is, worden er heuse reizen aangeboden, waarbij je een zogenaamde ‘Noorderlicht-garantie’ krijgt. Oftewel, je wordt niet naar huis gestuurd zonder dat je het felgroene licht hebt gezien. Voor de fans van dit natuurverschijnsel hebben wij het aller coolste hotel gevonden: het Kakslauttanen Arctic Resort.

Wat er zo bijzonder is aan dit hotel? Je kunt slapen in een glazen iglo. Daardoor kun je – met een beetje geluk qua weeromstandigheden – het wonderlijke Noorderlicht bekijken vanuit je bed! We zagen zo’n glazen constructie al eerder in deze leuke cottage in Japan. De bewoner van dit huisje bouwde op zijn hut een glazen koepel zodat hij in slaap kan vallen met uitzicht op de sterrenhemel en wakker wordt met de opkomende zon.

Het resort bestaat uit meerdere onderdelen. Zo zijn er houten hutten, suites, ‘normale’ kamers en de glazen iglo’s. Allen zijn ingericht met gezellige houten meubels, een open haard, lekkere bedden en een eigen keukentje.

Natuurlijk zijn de iglo’s toch wel echt favoriet! En zoals op bovenstaande foto al duidelijk wordt, ziet de omliggende natuur er ook overdag fantastisch uit.

Ben je benieuwd naar meer hotels met een bijzonder uitzicht? Bekijk dan zeker even dit landscape hotel in Noorwegen, of dit hotel in Lombardije met een hotelkamer waarbij het dak er letterlijk af kan zodat je in de open lucht onder de sterrenhemel in slaap kunt vallen.

www.archilovers.com

Reageer op artikel:
In deze iglo heb je het beste uitzicht op het Noorderlicht
Sluiten