In deze buitenkeuken kun je het hele jaar door koken en eten

Bij een buitenkeuken denk je vaak aan mooi en zonnig weer. In elk geval denk je niet zo gauw aan het druilerige Hollandse weer en dat is jammer, vinden wij. De meeste Nederlandse huizen en tuinen hebben geen buitenkeuken vanwege het weer. Dat snappen wij best, maar we willen je graag laten zien dat er ook alternatieven zijn waarbij je het gevoel van een buitenkeuken hebt en geen rekening hoeft te houden met het weer. Een fantastisch voorbeeld daarvan is de toevoeging aan een cottage in Engeland.

De bewoners van de cottage wilden hun huisje graag uitbouwen met een moderne keuken en schakelden daarvoor Alex Saint van Bulthaup Kitchen Architecture in. De cottage mocht vanwege monumentale redenen niet veranderd worden en Alex moest dus met een idee komen dat de originaliteit van het huisje niet zou aantasten. Hij maakte een glazen uitbouw, die – in tegenstelling tot de cottage – juist heel modern is. Een gaaf contrast als je het ons vraagt!

De glazen panelen kunnen open. Als je echt in de buitenlucht wilt koken, kun je ook de dakramen openschuiven!

Omdat de uitbouw helemaal van glas is lijkt het net alsof je buiten staat. Zo heb je dus de voordelen van een buitenkeuken, maar kun je er ook koken en dineren bij slecht weer. Zo’n soort uitbouw zou ideaal zijn in een land als Nederland, waar het vaak regent.

Bekijk ook:

www.contemporist.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In deze buitenkeuken kun je het hele jaar door koken en eten
Sluiten