Mirre Staats
Mirre Staats Trending 11 jun 2016

In Almere wordt deze zomer een duurzaam dorp opgebouwd

Duurzaam wonen en leven vinden wij érg belangrijk en we zijn dan ook blij dat steeds meer mensen hier aan denken. Laatst schreven we bijvoorbeeld al over een familie in Rotterdam die woont in een duurzame kas. Deze zomer start ReGenVillages in Almere namelijk een geheel zelfvoorzienend en duurzaam dorp, waar bewoners hun eigen gewassen verbouwen en energie opwekken. En als het aan het Amerikaanse bedrijf ligt, blijft het niet bij Almere. Rond 2050 is de wereldpopulatie namelijk gegroeid tot bijna 10 biljoen mensen, wat een enorme invloed zal hebben op de voedselindustrie. Hoog tijd dus dat we hier wat mee doen.

Alles is uitgestippeld: van de benodigde wormen tot het wekken van energie. Van de pilot is een video gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe een zelfvoorzienend dorp in elkaar steekt. Verder in het artikel leggen we uit hoe het bedrijf bij Almere kwam en waarom dit de ideale locatie is voor een green village.

ReGenVillages is een start-up van Stanford University in de Verenigde Staten. Almere is dan ook geen voor de hand liggende locatie. Eerst wilde het bedrijf het eerste dorp in Denemarken bouwen, maar na enige tijd veranderde de overheid haar houding negatief tegenover de groene initiatieven. De Nederlandse Consul Generaal haakte hier snel op in, waardoor het hoofdkantoor van dit internationaal opererend bedrijf in Almere staat.

De komst van het ReGen-dorp sluit goed aan bij het project BouwEXPO Tiny Housing van de gemeente Almere, waar deelnemers hun eigen tiny house-ontwerp kunnen uitvoeren.

Deze zomer bouwt het bedrijf 25 woningen in Oosterwold, een natuurgebied in Almere. Het doel is om de woningmarkt zo te beïnvloeden dat interesse in duurzame dorpen als ReGenVillage groeit en er uiteindelijk meer van dit soort groene initiatieven komen.

Ook voorstander van deze duurzame ontwikkelingen? Dan vind je de volgende projecten vast ook interessant:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.regenvillages.com

Reageer op artikel:
In Almere wordt deze zomer een duurzaam dorp opgebouwd
Sluiten