Kleurrijk en indrukwekkend – zo maak je een grote impact met kleur in je interieur

Een goed kleurenpalet is de basis van je interieur en bepaalt de sfeer van je huis. Vanuit deze basis kies je de meubels en de accessoires. Je kunt een grote impact maken met kleur door hier slim gebruik van te maken. Wees vooral niet bang om risico’s te nemen.

De kleuren in je huis zijn bepalend, maar dit betekent niet dat je het nooit kunt veranderen. Het is juist leuk om zo nu en dan iets nieuws te proberen met de kleuren in je interieur.

Meer impact met kleur in je interieur

1. Een subtiel kleurtje in de keuken

Het is eng om risico te nemen in je keuken. Keukenkastjes en andere grote meubelen vervang je niet zomaar en daarom is het logisch om te kiezen voor veilige neutrale kleuren.

Om impact met kleur te maken, is het een goed idee om subtiel kleur toe te voegen in je keuken. Denk hierbij aan kleurrijke keukenaccessoires, gordijnen of een muur in een vet kleurtje.

2. Kleurrijke patronen

Wil je echt helemaal uitpakken met kleur? Ga dan voor een kleurrijk patroon in je interieur. Dit kan een ruimte een persoonlijke unieke uitstraling geven. Ook kun je een heftig patroon goed combineren met rustige kleuren om een ruimte interessant te houden.

3. Ga voor een gedurfde kleur

Wees niet bang voor een gewaagde kleur in je interieur. Lijkt een kanariegele muur in de woonkamer je gaaf? Doe het gewoon!

Als je niet tevreden bent, kun je de kleur op de muur altijd nog veranderen. Zo’n gewaagde kleur maakt je interieur uniek en bijzonder.

4. Match kleur met de stijl van de kamer

Ga niet voor een random kleur, maar match de kleur aan de stijl van de kamer. Ga jij voor een woonkamer met een zomerse Ibiza stijl? Daar past dan een zeeblauwe muur prachtig bij.

5. Verschillende tonen van een neutrale kleur

Ben je toch iemand die de voorkeur geeft aan rustige neutrale kleuren? Prima, dat kan ook onwijs mooi zijn. Dan is het leuk om te spelen met verschillende tinten van neutrale kleuren. Zo creëer je een interessant effect in je interieur en is het nooit saai.

Lees meer over kleur in je interieur

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Kleurrijk en indrukwekkend – zo maak je een grote impact met kleur in je interieur
Sluiten