Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 6 aug 2018

IKEA viert haar 75-jarig bestaan met een heuse vintagecollectie (and we love it)

Ben je dol op mooie vintage spullen, maar houd je er niet van om eindeloos in kringloopwinkels te zoeken daar dat ene vintage stuk? Goed nieuws! IKEA bestaat 75 jaar en brengt een nieuwe collectie uit van hun oude trendy items. 

In bijna elk huis kan je items spotten van ons favoriete Zweedse woonketen. De kans is groot dat ook jij een item of twee van Ikea hebt. We kunnen stiekem allemaal niet meer zonder de IKEA. Zelfs als we niets nodig hebben struinen we dolgraag door de showmodellen, om vervolgens de dag te eindigen met een hotdog en ijsje.

Back to Vintage

Al sinds 1944 kunnen we genieten van het mooie en betaalbare meubelair van IKEA. De afgelopen jaren heeft de woonketen iconische producten op de markt gebracht.Er zijn van die typische IKEA-items die iedereen in een oogopslag herkent. Of het nu gaat om iets kleins zoals glazen en theedoekjes of grote producten zoals bedden en kledingkasten.

Ikea vintagecollectie

GRATULERA

De grote woonketen brengt het publiek met GRATULERA terug naar de iconische jaren 50 en 60, 70 en 80 en ook de legendarische jaren 90 en de 21ste eeuw zijn van de partij. Het wordt een feestje verspreid over drie datums. Gefeliciteerd IKEA of zoals de Zweden zeggen Gratulera! De eerste lancering vindt plaats in augustus, de tweede in oktober en de laatste krijgen we in december. Met een beetje geluk net op tijd voor Sinterklaas en Kerst!

Drie vintagecollecties

De drie lanceringen hebben allemaal een eigen stijl en look. Van donker en klassiek tot aan speels en kleurrijk, maar ook minimalistisch en grafisch. De lichting van de jaren vijftig en zestig bestaat uit klassieker zoals de LÖVET tafel die in een nieuw strak jasje wordt geheven onder de naam LÖVBACKEN. Het was de eerste tafel, en het eerste item überhaupt, die plat werd verpakt.

Ikea vintagecollectie
De jaren zeventig en tachtig staan in het teken van vrolijke kleuren. De geliefde KLIPPAN sofa die een nieuw kleurtje heeft gekregen is  een van onze favorieten. En ook de minimalistische vibe van de collectie van de jaren negentig en de 21ste eeuw is prachtig. Benieuwd naar de rest? Bekijk de catalogus.

Meer lezen over IKEA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA viert haar 75-jarig bestaan met een heuse vintagecollectie (and we love it)
Sluiten