Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Nieuws 15 december 2018

Mooie actie: IKEA verhuurt meubels aan jongeren in Amsterdam

Vandaag – vrijdag 14 december – opent Stek Oost in Amsterdam: een complex van 250 woonunits voor jongeren. Super tof natuurlijk, gezien we wel kunnen spreken van een woningen tekort in onze mooie hoofdstad. Er rest nu alleen nog een dingetje: er moeten nog meubels in de woonruimtes. En daar heeft IKEA een mooie oplossing voor.

Bij dezen zijn we nog een beetje meer fan van IKEA geworden (alsof we dat nog niet genoeg waren). Nu komt IKEA namelijk met een wel heel mooi experiment, waarvoor Stek Oost en IKEA de handen in een slaan.

Mooi experiment van IKEA

IKEA gaat vanaf vandaag aan de bewoners van deze 250 woonunits meubels verhuren. De bewoners kunnen een meubelpakket voor minimaal 2 jaar huren. Als deze periode is afgelopen, kunnen de huurders de meubels overnemen. Willen ze dat niet? Dan geeft IKEA ze zelf een tweede leven.

Waarom dit experiment, vraag je je af? Volgens IKEA hechten jongeren steeds minder waarde aan het bezitten van spullen en vinden zij het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ook nog eens duurzaam

Het is zonde om meubels te kopen die je weg moet doen, omdat je ergens tijdelijk woont of als je weer gaat verhuizen naar bijvoorbeeld iets groters. Je kunt dus wel zeggen dat deze proef ook nog eens duurzaam is. Het is immers beter voor het milieu om tijdelijke meubels te huren dan om deze te kopen. Zo helpt IKEA dus niet alleen de jongeren in Stek Oost, maar ook het milieu een handje.

De gemeenschappelijke ruimtes van Stek Oost zijn trouwens ook door IKEA ingericht. Voor de woonwinkel is Stek Oost een logisch startpunt om het verhuren van meubels als een duurzaam businessmodel te testen. “We zijn er trots op dat Nederland een proeftuin is voor de duurzaamheidsambities die wij als organisatie wereldwijd hebben”, aldus de IKEA woordvoerder.

Meer over IKEA

Bron: IKEA

Reageer op artikel:
Mooie actie: IKEA verhuurt meubels aan jongeren in Amsterdam
Sluiten