Merve Ozturk
Merve Ozturk Winkel 24 sep 2020

Wat goed: in déze stad gaat IKEA een tweedehands winkel openen

Ja hoor, je leest het goed. De IKEA, waar je van alles kunt vinden om jouw hele huis in te richten door er maar Ă©Ă©n bezoekje naar te plannen. We weten allemaal dat de prijs-kwaliteit verhouding top is, maar nu komen ze met nog iets beters. Het bedrijf opent namelijk zijn eerste tweedehands winkel.

De IKEA heeft als doel om tegen 2030 een duurzamer, circulair bedrijf te worden. Eerder dit jaar kondigden ze een nieuwe winkel in Wenen aan, die gericht is op voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Er zijn dus geen parkeerplaatsen te vinden, wat uiteraard goed is om duurzamer te worden. Met een tweedehands winkel zet de IKEA een absolute statement om wasting tegen te gaan.

Tweedehands IKEA winkel

De tweedehands winkel zal later dit jaar openen in Zweden. Je kunt denken dat het komt omdat IKEA natuurlijk een Zweedse woonwinkel is, maar het is toch om een andere reden: de winkel zal namelijk gevestigd worden in het ReTuna-winkelcentrum, dat bekend staat als het eerste tweedehandswinkelcentrum ter wereld. De perfecte plek voor de IKEA tweedehands winkel dus.

Meubels en woonaccessoires die zijn beschadigd in een (nabijgelegen) IKEA-vestiging of tijdens transport zullen gerepareerd worden en hun plek nemen in de tweedehands winkel. De prijzen zullen nog lager zijn dan dat je al gewend bent. Stel je eens voor dat je een prachtige sofa met een paar lichte krasjes weet te scoren voor een véél lagere prijs dan in de winkel, hoe vet is dat? Zo ben jij zelf ook duurzaam bezig.

Wij hopen dat de tweedehands winkel het goed zal doen en dat er meer zullen volgen. Als er Ă©Ă©n in Nederland zou komen, zou ik er in ieder geval zeker eens langsgaan.

Meer lezen over de IKEA?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Yahoo Style

Reageer op artikel:
Wat goed: in déze stad gaat IKEA een tweedehands winkel openen
Sluiten