Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 3 jan 2020

Volgens IKEA wordt dit materiaal dé nieuwste trend in 2020

Met het begin van een nieuw jaar schieten ook interieurtrends als paddenstoelen uit de grond. Wat ons opvalt, is dat er dit jaar bijzonder veel natuurlijke trends furore maken. Ook IKEA heeft namelijk aangekondigd dat een natuurlijk materiaal volgens hun dé trend van 2020 gaat worden.

En we kunnen alvast verklappen: wij zijn dol op deze trend! We kunnen niet wachten om dit jaar nóg meer tripjes naar IKEA te maken.

Dé trend van 2020 (volgens IKEA): bamboe

Bamboe is een veelzijdig materiaal. Zo is het mogelijk om bamboe te verwerken in een stevige kledingkast (dit nieuwe model is écht een favoriet), maar ook in een bohemian tafellamp of een bamboe krukje (die je perfect als plantentrap zou kunnen gebruiken).

En dat zijn slechts 3 voorbeelden van de 264 resultaten die je op dit moment krijgt als je op de IKEA website naar ‘bamboe’ zoekt. IKEA UK geeft in hun rapport over 2020 dan ook aan dat bamboe nu één van de bestverkochte materialen is – en ze verwachten dat dat in 2020 alleen nog maar meer gaat worden.

Bamboe combineren in huis

Daarnaast kan je bamboe eigenlijk in elke woonstijl gebruiken. Persoonlijk vind ik ‘m het beste bij Scandinavisch en Bohemian passen, maar met een beetje goed combineren kom je bij alle woonstijlen een heel eind.

Bamboe heeft een neutrale kleur en is daardoor makkelijk te combineren met zowel zwart staal, pastel kleuren of een mooi marmeren werkblad. Eigenlijk is geen keuze te gek! En juist daarom vinden we bamboe zulk fijn materiaal.

Goed voor het milieu

Naast dat bamboe makkelijk en veelzijdig is, is het ook goed voor het milieu. IKEA gaf al eerder aan steeds meer bezig te zijn met bewuste keuzes en duurzame materialen (dat zagen we ook al bij deze collectie terug).

Zo wordt voor de eerder genoemde tafellamp ook bamboe gebruikt dat anders weggegooid zou worden. Op de IKEA website lezen we: “Het idee met KNIXHULT was een lamp te maken met zo min mogelijk impact op het milieu. Door bamboe dat anders weggegooid wordt deel te laten uitmaken van de uitstraling van de lamp, kunnen we meer dan twee keer zoveel van de plant gebruiken.”

Al op de hoogte van de laatste trends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Volgens IKEA wordt dit materiaal dé nieuwste trend in 2020
Sluiten