Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Shopping 9 apr 2019

Eindelijk weten we meer: Sonos en IKEA onthullen de hele Symfonisk serie

We eten al een tijdje dat IKEA en Sonos aan het samenwerken zijn en vandaag mogen we eindelijk het resultaat zien van die bijzondere samenwerking. Samen presenteren de twee bedrijven de nieuwe SYMFONISK collectie, welke IKEA’s kennis van wooninrichting en design combineert met de de hoge geluidskwaliteit die we van Sonos gewend zijn. Onze collega’s van Want praten ons bij. 

Muzikale tafellamp

De SYMFONISK collectie bestaat uit een tafellamp en een boekenplank. Uiteraard gaat het niet om je standaard tafellamp en boekenplank, maar verschuilen beide producten een muzikale verrassing. De tafellamp combineert namelijk licht en geluid en is deels geïnspireerd op een open haard, welke natuurlijk voor zowel warmte als geluid zorgt.

Zoals we weten zijn zowel geluid als verlichting erg bepalend voor de sfeer in huis en daarom hebben IKEA en Sonos onderzocht hoe licht en geluid optimaal gecombineerd kunnen worden. Het antwoord blijkt een tafellamp te zijn die tevens dienst doet als speaker. Iina Vuorivirta van IKEA legt uit dat het vanaf het begin duidelijk was dat ze wilden afwijken van de traditionele standaard voor high-tech design. Tegelijkertijd mocht het vernieuwende design op geen enkele manier afbreuk doen aan de Sonos geluidskwaliteit.

ikea sonos symfonisk
ikea sonos symfonisk

Multifunctionele IKEA x Sonos boekenplank

Het tweede product dat we in de SYMFONISK collectie vinden is een wel erg bijzondere boekenplank. Ook deze is namelijk uitgerust met Sonos tech en kun je gebruiken om je favoriete tunes mee af te spelen. Je kunt de boekenplank zo’n beetje op elke plek wel vastzetten met haakjes, maar je kunt het ding ook gewoon horizontaal of verticaal ergens in de kamer neerzetten.

ikea sonos symfonisk

De hele SYMFONISK collectie

Met de nieuwe collectie komen IKEA en SONOS met multifunctionele opties voor in huis, waarin je de focus op sfeer en gemak van beide bedrijven in terugziet. De tafellamp-speaker zorgt er bijvoorbeeld voor dat je zowel minder draden als apparaten nodig hebt om licht als geluid in huis te halen.

De boekenplank zorgt weer er voor dat je niet alleen een speaker koopt, maar ook een extra plek om je spullen op te bergen. En dat is iets dat iedereen wel kan gebruiken.

IKEA – SYMFONISK

Uploaded by IKEA Nederland on 2019-04-05.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de tafellamp als boekenplank zijn vanaf augustus bij IKEA te scoren. Voor de tafellamp ben je 179 euro kwijt en de boekenplank-speaker komt met een prijskaartje van 99,995 euro. Overigens zijn beide producten compatibel met de verschillende andere Sonos producten en met de Sonos app. Mocht je je nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, kun je ook voor die tijd de SYMFONISK collectie al bekijken.Van 9 tot 14 april zijn ze namelijk te zien tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Dit artikel verscheen eerder op Want.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk weten we meer: Sonos en IKEA onthullen de hele Symfonisk serie
Sluiten