Emma Bering
Emma Bering Interieur 10 december 2018

Ideaal: IKEA komt met slimme raambekleding op batterijen

Naast de bekende slimme verlichting komt IKEA nu ook met slimme raambekleding. In februari komt onze favoriete Zweedse winkel met twee nieuwe rolgordijnen. Ze hebben de namen Kadrilj en Fyrtur gekregen. Met deze rolgordijnen kun jij gewoon nog lekker even blijven liggen. Zo wordt je huis steeds een beetje slimmer.

De slimme raambekleding kunnen worden bestuurd met een afstandsbediening, smartphoneapp of spraakbesturing. Keuze genoeg dus!

IKEA slimme rolgordijnen

Slimme raambekleding van IKEA

Voor de spraakbesturing is wel Siri van Apple, Google Assistent of Amazon Alexa nodig. Met een van deze apps kan je lekker vanuit je bedje of vanaf de bank de gordijnen openen of sluiten. Heerlijk toch?

Geen koude voetjes in de winter als je de gordijnen open wilt doen, maar nog wel even in bed wil blijven liggen. Wij zien het al helemaal voor ons!

Verkrijgbaar in twee versies

De gordijnen werken op batterijen, zodat je geen stroomkabel over je kozijnen hoeft te trekken. De Kadrilj is lichtdoorlatend en begint bij een prijs van €119,-. De Fyrtur is verduisterend (ideaal voor in de slaapkamer!) en is iets duurder met €149,-. Het is nog niet duidelijk wat de afmetingen zullen zijn en wat de prijs gaat zijn van eventuele grotere varianten.

We zullen dus nog wel even moeten wachten tot februari volgend jaar, maar rond die tijd houden we je zeker weer op de hoogte.

Meer over IKEA?

Reageer op artikel:
Ideaal: IKEA komt met slimme raambekleding op batterijen
Sluiten