Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Shopping 6 okt 2020

Dit wil je zien: de eerste beelden van de IKEA najaarscollectie zijn ge-wel-dig

Wacht, er is een nieuwe IKEA collectie? Yes yes yes, en wat voor één. De IKEA najaarscollectie 2020 staat volledig in het teken van Hollandse meesters, en we hebben de eerste beelden voor je (en ja, álles is al online verkrijgbaar).

Denk aan donkere, dramatische kleuren, prachtige bloemen, veel rotan en andere natuurlijke materialen, en een prachtig porseleinen servies. Precies wat we nodig hebben met de donkere, koude maanden in het vooruitzicht.

Hallå IKEA najaarscollectie 2020!

ikea najaarscollectie 2020
Bron: IKEA
ikea najaarscollectie 2020
Bron: IKEA

Dramatische tulpen

Als er iets vaak centraal staat bij Hollandse meesters, dan zijn het wel bloemen. Daarom beginnen we het artikel met de bovenstaande serie genaamd ÅLANDSROT. Het kussensloop lijkt wel beschilderd door een veld vol met tulpen waar je in kunt verdwalen.

Dit design is trouwens hartstikke bijzonder, want het patroon van dit kussensloop (€19,95) komt uit 1889. Sterker nog: je kunt het originele patroon vandaag nog bewonderen in het Franse textielmuseum in Mulhouse. En da’s toch een leuk verhaal om te vertellen op verjaardagen. De print is ook verkrijgbaar als dekbedovertrek (€45,95) en vloerkleed (€149).

ikea najaar 2020
Bron: IKEA

We vinden nog meer tulpen op het witte porseleinen servies. De beker (€2,99), het bordje (€2,99) en de platte serveerschaal (€12,95) komen uit de UPPLAGA serie. Deze wordt al langer verkocht, maar dan in het spierwit. De beschilderde variant is vanaf dit najaar ook te vinden in de IKEA-winkels.

ikea najaarscollectie 2020
Bron: IKEA

Zwart servies

Je zag het zwarte BACKIG-servies (vanaf €1,49) ook al in de header van dit artikel. Het is stoer, het glanst en het is gitzwart. En onwijs duurzaam, want zo is de mok gemaakt van het glas dat overbleef tijdens andere producties. Dat glas is samengesmolten, en dat zorgt er dan weer voor dat het servies zo mooi glimt.

ikea najaar 2020
Bron: IKEA

Gevlochten spiegel

Favoriet! De KRISTINELUND spiegel (€24,95) heeft een gevlochten rotan rand. Al deze spiegels worden met de hand gemaakt door ambachtslieden, en daardoor is geen spiegel precies hetzelfde.

Ook tof: Wauw – Bloomon en het Van Gogh Museum lanceren een Flowergram

ikea najaar 2020
Bron: IKEA

Let there be light


Als er iets onmisbaar is tijdens de donkere herfst- en wintermaanden, dan is het wel een goede lichtbron. Als je wel van een gedurfd kleurtje in huis houdt, dan zijn de FYXNÄS lampenkappen iets voor jou. Ze zijn gemaakt van dubbellaags gebreid textiel, en verkrijgbaar in het donkerrood (€14,95, zie hierboven) of turkoois (€14,95).

IKEA wordt steeds duurzamer

In onze eerdere artikelen over IKEA hebben we al vaker aangegeven dat IKEA steeds duurzamere producten wil produceren. In deze najaarscollectie gebruikt IKEA als eerste retailer wereldwijd gebruik van het hout van nipapalm. Dat zegt je waarschijnlijk niets, maar fun fact: dit is het gedeelte van de mangroveplant dat tot voor kort werd gezien als restmateriaal, en dus werd weggegooid. Hallo duurzame innovatie!

Kortom: dat wordt shoppen. Al deze nieuwe producten zijn vanaf oktober verkrijgbaar bij IKEA en nu al op IKEA.nl, dus waar wacht je nog op? Wij hebben de helft van de IKEA najaarscollectie 2020 al in ons online winkelmandje liggen.

Meer over IKEA op Roomed lees je hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit wil je zien: de eerste beelden van de IKEA najaarscollectie zijn ge-wel-dig
Sluiten