Jaime Andreas
Jaime Andreas Diy 14 sep 2020

IKEA hack: creatieve DIY’s voor het bekende LACK tafeltje

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Geef toe, ze hebben leuke items én het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het bij iedereen tegenkomt. Daarom zijn er genoeg IKEA hacks om je eigen twist te geven aan de meubels. Wij geven graag ideeën voor de IKEA LACK-tafel.

De LACK-tafel kent iedereen. Het bekende vierkante lage tafeltje van IKEA. Gezien de prijs (nog geen tientje) is deze klassieker het ideale meubelstuk voor bijvoorbeeld de studentenkamer. Soms is het tafeltje alleen wat saai.

Al eerder gaven we zes hacks voor deze tafel, maar we hebben er nog meer gevonden.

Ideeën voor de IKEA LACK tafel

1. Hoge open plankenkast

Zet meerdere LACK-tafels op elkaar, om zo een hoge kast te creëren. Gebruik hiervoor vier tafeltjes, waarvan je de onderste omkeert. Haal van de onderste twee tafels de poten weg zodat je ze stevig in elkaar kan zetten.

Maak de poten vast aan het tafelblad met behulp van sterke lijm en eventueel aan de achterkant nog met een houtverbinding voor extra stevigheid.

2. Tafeltje onder, tafeltje boven

Met deze hack maak je van de IKEA LACK-tafel een erg schattig nachtkastje voor naast het bed. Hier heb je twee tafeltjes voor nodig. Haal bij een van de tafels alle poten weg. Vervolgens lijm je de poten aan het onderste tafelblad of schroef je ze van onderaf in elkaar.

3. Wieltjes eronder

Schaf een aantal wieltjes aan en maak ze vast onder de poten van de LACK-tafel om er zo een rijdende tafel van te maken. Ideaal voor verjaardagen waar je snacks de kring rond wil laten gaan.

4. Marmeren LACK-tafel

Wil je jouw IKEA tafel een bijzondere look geven? Dat kan op een hele simpele manier. Haal marmeren plakfolie en maak het vast aan de bovenkant van de tafel. Erg makkelijk om te doen, maar met een elegant resultaat.

Meer hacks met IKEA meubels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA hack: creatieve DIY’s voor het bekende LACK tafeltje
Sluiten