Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 15 jun 2020

IKEA hack: dít kan je allemaal doen met die “saaie” LACK-plank

Ikea heeft bekende meubels die we in veel interieurs terug zien komen. Daardoor lijken ze vaak een beetje saai en standaard. Hetzelfde geldt voor de IKEA plank LACK. Een brede lange plank in allerlei verschillende kleurtjes. Het lijkt een simpele saaie plank, maar schijn bedriegt.

Met deze simpele IKEA plank kun je veel leuke dingen voor in je interieur doen.

Hacks voor de IKEA LACK plank

1. Gebruiken als bureau

De LACK-plank is een stevige brede plank die wel tegen een stootje kan. Deze plank kun je dus prima gebruiken als bureau. Een perfecte oplossing als je geen ruimte hebt voor een groot bureau of een aparte home office. Maak de IKEA plank laag vast aan de muur, schuif er een stoel aan en je kunt gaan werken!

2. Zet mooie spullen op display

De brede plank is ook zeer geschikt om mooie spullen op te zetten en te tonen aan mensen die op visite komen. Zaag de plank in drie stukken en gebruik ieder stuk om een mooi paar schoenen of gave trofeeën op te zetten.

3. Een smalle tafel

Maak onder de plank poten vast om er een smalle tafel van te maken waar je spulletjes op kan zetten. Een goede uitkomst als een kleine woonruimte hebt. Je kun hier spullen op neerzetten en het staat leuk.

4. Plekje in de hal

De smalle tafel van hierboven is ook top voor in de hal wanneer je binnenkomt. Een goede plek om je sleutels op te bergen of de riem van de hond neer te leggen.

5. Alles voor een thuisbar

Ook leuk: met behulp van deze plank kun je jouw thuisbar helemaal afmaken. Gebruik deze planken om mooie glazen en flessen met alcoholische dranken neer te zetten zodat je het makkelijk kan pakken als je het nodig hebt. Maak het sfeervol door gebruik van mooi licht en comfortabele barkrukken.

6. Een fotorand

Als je de IKEA plank door de lengte doormidden zaagt; heb je twee dunnere planken die je goed kunt gebruiken voor een toffe fotorand in je interieur. Dit maakt je interieur persoonlijker en warmer.

Meer lezen over IKEA hacks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA hack: dít kan je allemaal doen met die “saaie” LACK-plank
Sluiten