Iris Wijnands
Iris Wijnands Diy 4 okt 2019

6 hacks om je IKEA keuken níét meer op een IKEA keuken te laten lijken

Met een IKEA keuken hack maak jij jouw keuken helemaal eigen. Je kan je keuken op allerlei verschillende manieren hacken zodat niemand jouw aanrecht meer zal herkennen in de IKEA catalogus. Tijd om te hacken!

Hoe leuk is het om een eigen draai aan je keuken te geven? Zo heb je niet dezelfde keuken als die uit tientallen showrooms en huizen. Om dit te bereiken moet je wel even aan de slag. Met deze hacks kun jij je normale IKEA keuken transformeren in jouw droomkeuken.

IKEA keuken hack #1: KALLAX-kast als extra werkblad

Van een KALLAX-kastje maak je eenvoudig een kookeiland. Je hoeft geen DIY-queen te zijn om deze hack te kunnen doen. Iedereen met een beetje basis-kluskennis kan dit. Men neemt een KALLAX-kastje, zet er pootjes onder, maakt een mooi aanrechtblad voor erop en maakt de achterkant dicht (of hangt ‘m aan de muur als aanrecht). De gevorderde hacker zou deurtjes kunnen toevoegen aan dit kookeiland.

Een andere variatie op deze IKEA hack voor in de keuken is het werkblad een stukje uit laten steken en hier twee poten onder bevestigen. Op die manier heb je, behalve je zelfgemaakte kookeiland, ook een gezellig barretje.

Hoe je deze hack precies uitvoert, lees je hier.

Wil je geen stappenplan, maar kijk je liever een DIY video? Deze man heeft deze hack wel heel grondig aangepakt, met een mooi eindresultaat!

Ikea keuken hack #2: Pimp je Förhöja

In principe is er niets mis met een simpele Förhöja-roltafel in je keuken. Maar wat is er beter dan een gewoon meubelstuk? Precies! Een gepimpt meubelstuk. Tijd om de Förhöja een nieuw kleurtje te geven. Ook die laatjes zullen er een stuk beter uitzien met andere handgreepjes. Het werkblad kun je schuren en ook een andere look geven.

In deze video zie je hoe Hermione Chantal het heeft gedaan:

IKEA keuken hack #3: Een likje verf

Je kunt je keuken al een heel andere uitstraling geven door aan de slag te gaan met verf. Kies een mooie kleur om je keukenkastjes te schilderen. Een keuken schilderen is niet makkelijk, maar wij hebben tips over hoe je dit aan moet pakken. Dankzij deze IKEA hack zal niemand meer merken dat je dezelfde keuken hebt als de buurvrouw.

Dit is trouwens de kleur van het jaar 2020 van Behr, die geweldig in de keuken staat.

Naast schilderen kun je er ook voor kiezen om de kastjes te beplakken met een plakfolie.

IKEA keuken hack #4: Ga voor een andere kraan

Een standaard kraan van IKEA functioneert, maar is niet heel bijzonder. Kies een andere kraan voor je keuken. Een bronzen kraan kan bijvoorbeeld heel chique staan. Kijk eens naar Remodelista, zij hebben de keukenkastjes geschilderd én de kraan vervangen. Het ziet er fantastisch uit.

IKEA keuken hack #5: Vervang de knoppen en grepen

Een makkelijke manier om iets te veranderen aan je keuken, is het vervangen van de handgrepen en knoppen. Wanneer deze een andere look hebben, die bij jouw persoonlijke stijl passen, zal het uiterlijk van de keuken flink veranderen. Het is niet de meest ingrijpende IKEA keuken hack, maar wel een goede om mee te beginnen.

Ga je voor een moderne keuken, kies dan een strakke handgreep. voor een meer landelijke en speelse uitstraling van de keuken kun je kiezen voor van die oude schattige knopjes met patronen. Wil je allemaal dezelfde of doe je eens gek en zoek je verschillenden om met elkaar te combineren?

Wij vonden de leren handgrepen van de foto hierboven ook erg inspirerend.

IKEA keuken hack #6: MALM-kast als kookeiland

Nog een kast die een nieuw leven krijgt als aanrecht/kookeiland. Met de MALM-kast zelf hoef je niets te doen, behalve misschien een laag verf erop smeren in een kleur naar keuze. Dit is echt een leuke IKEA keuken hack die zelfs jij kan uitvoeren. Het eindresultaat is in ieder geval prachtig.

Bevestig een werkblad dat wat verder uitsteekt aan een kant van de kast. Zo heb je meteen een bar waar je lekker van een wijntje kan genieten terwijl je partner op jullie nieuwe kookeiland lekker aan het koken is.

IKEA hacks voor je interieur hebben we natuurlijk nooit genoeg. Check deze ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 hacks om je IKEA keuken níét meer op een IKEA keuken te laten lijken
Sluiten