Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 18 jun 2021

Leuk leuk leuk: zo maak je iets origineels van je IKEA KALLAX kast

De welbekende IKEA KALLAX kast: de kans is groot dat je er wel eens van gehoord hebt of ‘m zelfs in huis hebt staan. Het is dan ook een handige kast, maar wel een tikkie saai. Daarom hebben wij vandaag 9 ideeën geven voor hoe je hem kunt stylen en daar zitten héle leuke ideeën tussen.

Van modern tot boho, voor elke interieurstijl hebben we iets gevonden.

IKEA KALLAX kast

IKEA is een van onze favoriete meubelzaken. De winkel heeft betaalbare, praktische, veelzijdige en vaak erg mooie producten. De KALLAX kast is een van deze producten en deze kan je op veel manieren gebruiken. Wij vertellen wat je allemaal kunt doen met de KALLAX kast.

1. Handige opbergbank

Deze variant bestaat uit één rij en leg je horizontaal neer op de grond. Het enige wat je verder nodig hebt is een kussen (of meerdere) voor erbovenop. Plaats wat manden en je hebt een fijne zitplek met erg veel opslagruimte, ideaal!

2. Transformatie

Je kan de kast natuurlijk ook nog een leuk kleurtje geven. Deze zacht roze kleur geeft de kast een geheel nieuwe look en de geplaatste deurtjes maken het helemaal af. Wij zijn fan.

Koop je wel eens kamerplanten bij IKEA? Dan wil je dit artikel even lezen


3. Verticale boekenkast

De kast kan je ook verticaal neerzetten. Zo neemt hij een stuk minder ruimte in beslag. Hier wordt hij gebruikt als boekenkast en hebben ze er extra poten onder gezet. Zó makkelijk kan het dus zijn.

4. Back to black

Een geheel nieuwe look: deze zwarte kast ziet er compleet anders uit dan de witte. Hij heeft drie rijen en je kan hem erg leuk decoreren met planten, boeken en meer. Hij zal erg opvallen in je kamer dus kies een goede plek voor hem uit.

5. IKEA KALLAX kast Bar

Wauw, dit vinden wij toch wel een erg origineel idee. Ze hebben de IKEA KALLAX kast omgetoverd tot luxe bar. Er zijn houten deuren geplaatst en hij is beladen met prachtig servies en heerlijke drank. Dit willen wij ook wel in huis.

6. Wijn opslag

Om nog even in de alcoholische sferen te blijven: deze vierkante kast is in één vak opgedeeld in kleinere vakken. Zo kan je hier makkelijk je wijnflessen in opbergen. Ideaal en ook nog eens erg mooi en makkelijk.

Zó doe je dat: 6 tips voor het schoonmaken van je wijnglazen

7. Kantoor kast

Ideaal voor in je kantoor: er is genoeg ruimte voor papieren, boeken en andere dingen in de vierkante kast. Het staat mooi en je kan er ook bakken in plaatsen om het er georganiseerder uit te laten zien.

8. DIY keukeneiland

Hier waren wij nog niet op gekomen: een eigen keukeneiland van de KALLAX kast. Het enige wat je hoeft te doen is een sterke, houten plank op de kast plaatsen en je bent klaar. Verder kan je zelf nog deurtjes en andere accessoires toevoegen. Hoe mooi en handig is dit?

9. Boho stijl

Voor een boho look is dit een perfect idee. Wederom erg makkelijk want het enige wat je hoeft te doen is deuren kopen en deze bevestigen aan je kast. Je kan naar smaak nog poten toevoegen maar dit hoeft niet.

IKEA hack: uitgekeken op je standaard kastje? Zo maak je van IVAR iets leuks

IKEA KALLAX kast
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leuk leuk leuk: zo maak je iets origineels van je IKEA KALLAX kast
Sluiten