admin
admin Uncategorized 9 okt 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #19

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Billy Dressoir

Als eerste hebben we een bijzonder Billy dressoir voor je gevonden. Hij ziet er modern uit en is iets dat je niet zo gauw bij iemand tegen zal komen. Met deze hack leer je wat je er allemaal voor moet doen en bedenk je dat je niet per se dezelfde kleuren hoeft te gebruiken. Je zou bijvoorbeeld ook voor een zwarte onderkant kunnen gaan met een wit marmeren blad om het extra chic te maken.

Verscholen bed

Met deze hack ben je wel wat langer bezig, maar dan heb je ook wat. Je leert namelijk iets maken dat in eerste instantie gewoon lijkt op een boekenkast. Stiekem zit er echter een heel bed in verborgen en kun je het middelste gedeelte omdraaien als een echte schurk met een geheime kamer achter zijn boekenkast. In dit geval heb je natuurlijk geen extra kamer, maar tover je je kamer wel om tot een slaapkamer.

Keukeneiland

Dan gaan we voor deze hack naar de keuken. Je maakt met dit project namelijk van je Billy boekenkast een handig keukeneiland om lekker aan te werken of zitten. Ook heb je meteen extra ruimte om je spullen in op te bergen. Probeer die extra ruimte dan wel georganiseerd te gebruiken en niet in te zetten als plek voor random spullen, waarvan je niet weet wat je ermee moet.

Ingebouwde bibliotheek

Dan gebruiken we de Billy boekenkast bij deze hack eindelijk wel voor je boeken, maar wel op een wat mooiere manier dan standaard. Je leert namelijk een professioneel uitziende ingebouwde bibliotheek bouwen voor een stuk minder dan als je dat door een professional zou laten doen. Als je een bredere muur hebt, kun je het idee natuurlijk gewoon voortzetten en meer kasten plaatsen om het echt indrukwekkend te maken.

Poppenhuis

Als laatste hebben weer een leuke hack voor de kids en deze week tover je je Billy boekenkast simpel om in een grandioos poppenhuis. Je kunt er natuurlijk zoveel mee uit je dak gaan als je wilt en zelf bepalen hoe groot je het huisje wilt maken of zelfs aan de slag gaan met behang en vloerbekleding.

Ook de Kallax kast is een iconisch Ikea meubelstuk, waar je van alles mee kunt doen. Je kunt er misschien zelfs nog wel meer mee dan de Billy boekenkast. Als je nog energie over hebt kun je ook eens deze vijf Kallax hacks bekijken om inspiratie op te doen.

Meer Ikea hacks

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #19
Sluiten