admin
admin Wooninspiratie 21 aug 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #13

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Weg met vervelende hoekjes

Iedereen kent die vervelende hoekjes op zolder wel, waar het plafond ineens schuin omlaag komt en je eigenlijk nooit een perfecte oplossing hebt gevonden om die ruimte goed te gebruiken. Met deze Ikea hack weet je eindelijk wat je met dat hoekje moet doen. Ze laten je namelijk zien hoe je daar een passende kast onder krijgt en je meteen extra ruimte hebt om je spullen te kunnen bewaren. Hiervoor heb je onder andere een PAX kast nodig en een Billy boekenkast.

Gitaarstandaard

Een gitaar is één van de handigste instrumenten om te kunnen spelen. Je krijgt er al vrij snel leuk klinkende geluiden uit en je kunt je gitaar overal mee naartoe nemen om voor sfeervolle muziek te zorgen. Daarbij vinden vrouwen je meestal meteen een stuk interessanter met je gitaar en al helemaal als je erbij kunt zingen. Maar als je niet speelt, moet je hem wel ergens laten. Met deze Ikea hack bouw je een handige gitaarstandaard van Ikea’s IVAR systeem, waar je maar liefst gitaren in kwijt kunt.

Verborgen tafeltje

Als je niet veel ruimte hebt, moet je wat slimmer omgaan met wat je allemaal in je kamer neerzet. Zo is het bijvoorbeeld fijn om een tafeltje te hebben, waar je aan kunt zitten. Maar aan de andere kant neemt deze weer kostbare ruimte in beslag als je bijvoorbeeld je workout wilt gaan doen. Met deze hack van Ikeahackers pak je dit probleem slim aan door voor een verborgen tafelsysteem te gaan, waarbij je tafeltje gewoon weer in de kast verdwijnt. Hiervoor shop je onder andere naar een BESTA frame en het welbekende LACK tafeltje.

Oneindig diepe salontafel

In de woonkamer hebben de meeste mensen wel een salontafel staan. Deze komen in verschillende soorten en maten en je kunt natuurlijk voor een standaard exemplaar gaan Je kunt er ook voor kiezen om deze interessante hack te volgen en er één te maken die eindeloos diep lijkt te zijn. Hij ziet eruit als een tafel die iemand in Tron in huis zou hebben staan en je gasten zullen zeker jaloers zijn. Uiteraard komt het LACK tafeltje er weer bij kijken en je hebt verder onder andere een spiegel en een LED-strip nodig.

Comfortabele ligstoel

De POÄNG fauteuil van Ikea is al behoorlijk comfortabel, maar hij zou nog een stuk comfortabeler kunnen zijn als ligstoel variant. En dat is precies wat je leert maken met deze laatste Ikea hack. Daarvoor heb je nog een extra POÄNG voetenbankje nodig en voortaan lig je ook heerlijk naar achteren in je POÄNG om bij te komen van je lange dag.

Hoewel Ikea hacks fijne dingen zijn die ervoor zorgen dat je huis er steeds leuker en efficiënter eruit ziet, zijn er natuurlijk ook wat minder leuke hacks. Zo werden onlangs honderden Instagram gebruikers de dupe van een wel erg vreemde hack.

Nog meer IKEA hacks voor in jouw interieur:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #13
Sluiten