Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 29 jul 2015

Ikea hack: grafische onderzetters

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Vandaag hebben we een superleuke maar ó zo simpele Ikea hack. Met deze hack maak je van je saaie AVSKILD onderzetters een goede grafische toevoeging aan je koffietafel.

Benodigdheden

  • AVSKILD onderzetters
  • Schilderstape
  • Verf in verschillende kleuren
  • Kleine kwast
  • Eventueel een transparante acrylspray

Stap 1.

Beplak de onderzetters met het schilderstape in grafische vormen. Even geen inspiratie? Probeer de voorbeelden op de foto gewoon na te maken!

>> Random inspiratie #6: grafische vormen in je interieur

Stap 2.

Schilder de open vlakken in verschillende kleuren. Het effect is het mooist als je voor frisse kleuren met een donkere tegenhanger kiest. Alle vlakken ingekleurd? Laat dan de verf goed drogen.

Stap 3.

Verwijder heel voorzichtig het schilderstape. Met beleid, want als je te hard trekt, kun je verf of stukjes kurk meenemen en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Stap 4.

Je kunt eventueel de onderzetters spuiten met een transparante acryllak. Dan zijn ze waterdicht en blijft de verf beter zitten. Enige nadeel is dat de verf dan wel een kleine glans kan krijgen.

Dat was ‘m alweer! Simpel toch? Heb je nog wat hulp nodig met de rest van de styling van je koffietafel? Zo style je je koffietafel als een pro.

livethemma.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ikea hack: grafische onderzetters
Sluiten