Mirre Staats
Mirre Staats Wooninspiratie 22 jun 2016

IKEA hack: zo maak je in een uur je eigen poef

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Een poef is een ideaal accessoire om in huis te hebben, omdat het zo multifunctioneel is. Je kunt erop zitten, het gebruiken als tafeltje of gewoon als decoratie in de (woon)kamer zetten. Laatst lieten we bijvoorbeeld al zien hoe je van een oude autoband een poef maakt. Nu kunnen poefen nogal duur zijn, maar op het blog Poppytalk vonden we een erg leuke IKEA hack waarmee je binnen no time én voor een koopje een prachtige poef in elkaar knutselt. Let’s go!

Benodigdheden

  • 6x kussenovertrek (Poppytalk gebruikte ORMKAKTUS)
  • 6 kussens (Poppytalk gebruikte FJÄDRAR veren kussens met de maat 50×50)
  • Naaimachine
  • Losse naald
  • Spelden
  • Draad
  • Schaar

Voor deze IKEA hack hoef je niet heel goed te zijn met naald en draad, maar een beetje ervaring met een naaimachine is wel handig. Nadat je alle kussenovertrekken binnenstebuiten hebt gehaald, naai je met de naaimachine alle zijkanten van de kussens namelijk aan elkaar vast. Laat een kussenovertrek terzijde. Stop de kussens in de overtrekken, naai het laatste overtrek met kussen eraan en je bent klaar! Check voor het gehele stappenplan en alle foto’s het artikel van Poppytalk.

Fan van denim? Style dan ook de rest van je interieur met spijkerstof voor een stoere look in huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA hack: zo maak je in een uur je eigen poef
Sluiten