Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 9 jul 2020

Ikea hack: zo maak je zelf gemakkelijk een goedkoop bureau (met opbergruimte!)

Ben je op jacht naar het perfecte bureau, maar kom je niet echt iets tegen wat helemaal naar jouw smaak én goedkoop is? Niet getreurd, wij vonden een Ikea hack waardoor jij het bureau van jouw dromen helemaal kunt samenstellen. Dat betekent: lekker veel opbergruimte! Of bijvoorbeeld een groot bureau waar jij en je partner beiden aan kunnen werken.

Niet zo’n fan van DIY’s omdat je niet zo handig bent? Deze Ikea hack is zo makkelijk dat zelfs de mensen onder ons met twee linkerhanden dit kunnen.

Ikea hack voor goedkoop bureau

De Ikea hack voor je bureau is zo simpel dat het briljant is. Kies hiervoor de poten, schragen of ladeblokken uit die je mooi vindt en koop een tafelblad in je lokale bouwmarkt. Die kan je dus zo lang of kort en breed of smal maken als je zelf wil, en dat is waarom deze hack ook ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar een klein bureau voor een kleine ruimte. Of juist een lang bureau om er met z’n tweeën aan te kunnen werken.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden om geïnspireerd te raken over de eindeloze mogelijkheden bij deze Ikea hack.

Ga voor lekker veel opbergruimte

Gebruik twee ladekasten als poten voor een bureau met lekker veel opbergruimte. Anders gaat die ruimte onder het bureau toch ook alleen maar verloren. Wees niet bang om de ladekasten nog een upgrade te geven, door ze in je favoriete kleur te verven of door mooie handvaten en grepen op de kop te tikken.

Los tafelblad en poten

Je hoeft natuurlijk niet perse voor ladekasten te kiezen. Kies een onderstel of poten uit waar je blij van wordt en geef ze eventueel een kleur zoals goud. Dan is het tijd om een tafelblad of bureaublad te kiezen. Ook hier heb je weer alle vrijheid. Ga voor een rustieke look met een industrieel houten blad, kies voor een blad met een marmeren look of voor een praktisch bureau met een dubbele plaat van OSB.

Zo kort of lang als je zelf wil

Eerder deelden we al de mooiste kleine bureaus voor kleine ruimtes. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een kort tafelblad kopen. Ook kun je juist voor een lang bureau gaan. Dat hoeft echt niet alleen maar te zijn, omdat je een home office moet delen. Check de volgende voorbeelden maar eens.

Easy peasy toch? Een gemakkelijke Ikea hack die ervoor zorgt dat je je budget zelf in de hand hebt. Maar toch een bureau kan hebben die helemaal naar jouw smaak is en perfect past in je interieur.

Dit artikel verscheen eerder op carrièrezusje WorkJuice.

Meer inspiratie voor je home office?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ikea hack: zo maak je zelf gemakkelijk een goedkoop bureau (met opbergruimte!)
Sluiten