Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 3 jun 2015

Ikea hack: zo maak je van een handdoekenrek een wijnrek

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom is er zoiets als een Ikea hack, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Met deze Ikea hack halen we het handdoekenrek uit de badkamer en hangen we het elders in huis aan de muur. Want wist je dat zo’n stang eigenlijk ook perfect is voor je wijncollectie? In deze hack laten we zien hoe je een wijnrek maakt en het leukste is: je kan het rek zo ver uitbreiden als jouw wijnverzameling nodig heeft!

Dit vind je vast ook leuk: dit huis heeft een drankkast waar je ‘u’ tegen zegt

Benodigdheden voor deze Ikea hack

  • GRUNDTAL handdoekstangen
  • Metalen frame
  • Metalen strip

Stap 1

Bepaal allereerst hoeveel ruimte je hebt voor het wijnrek. Aan de hand daarvan kun je bepalen hoeveel handdoekstangen je nodig hebt. In dit voorbeeld zijn dat er twaalf.

Stap 2

Vervolgens maak je een metalen frame dat uiteindelijk tussen de handdoekstang en de muur komt. De afmetingen van het frame moet dus in overeenkomst zijn met de breedte van de stangen.

Stap 3

Omdat de handdoekstangen niet netjes op het metalen frame te bevestigen zijn, kun je het best een metalen strip over de stangen leggen. Zo wordt het een mooi geheel.

Stap 4

Bevestig alles aan elkaar met schroeven. Dus eerst het metalen frame, dan de stangen en daarover leg je de strip. Het geheel zet je nu in elkaar met schroefjes en dan bevestig je het wijnrek aan de muur.

Meer ideetjes?

Ook van pallets kun je een mooi wijnrek maken. Check hier de DIY.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
Ikea hack: zo maak je van een handdoekenrek een wijnrek
Sluiten