admin
admin Wooninspiratie 3 jul 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week (#6)

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Verborgen gereedschap

Hoeveel ruimte je ook in huis of in de schuur hebt, het lijkt nooit daadwerkelijk genoeg te zijn. Gelukkig zijn veel Ikea hacks erop gericht om op een slimme manier toch meer ruimte te creëren om je spullen op te bergen. Als je vriendin constant klaagt over je rondslingerend gereedschap, is deze hack van Ikea Hackers voor jou. Je leert hoe je de EKBY ALEX plank met lades kunt omtoveren tot een sneaky plekje, waar je tools overzichtelijk kunnen hangen.

Industriële wandlamp

Plankendragers zijn handige dingen, die er in een mum van tijd voor zorgen dat je extra planken aan de muur hebt hangen. Ze hoeven echter niet per se gebruikt te worden om planken omhoog te houden. Sugar & Cloth had bijvoorbeeld hele andere ideeën en bedacht dat een EKBY VALTER plankendrager ook prima getransformeerd kan worden tot een industriële lamp. Het idee is simpel, maar zet je wel aan het denken over wat je allemaal nog meer aan de dingen kunt hangen.

Chic voetenbankje

Na een lange dag werk heb je het verdiend om lekker op de bank te ploffen voor een serie. Op de één of andere manier is het dan nog net wat lekkerder om je benen wat hoger te houden en op een voetenbankje te laten rusten. Mocht je die niet hebben, kun je er natuurlijk één kopen. Je kunt echter ook een  VITTSJÖ bijzettafel nemen en er zelf één maken in je eigen stijl. De site Melodrama laat je stap voor stap zien hoe het moet en als je klaar bent kun je je nieuwe voetenbankje meteen in gebruik nemen.

Ikea Selfiespiegel

Tegenwoordig lijkt iedereen maar bezig te zijn met selfies, maar als je het echt goed wilt doen heb je een selfiespiegel nodig. En het liefst een grote, waar je meteen ook je hele lichaam op kunt showen. Met deze hack van Ikea Hackers wordt een MONGSTAD spiegel uitverkoren om getransformeerd te worden tot gigantische selfiespiegel. Als je klaar bent, heb je nooit meer mislukte selfies.

Uitklapbaar droogrek

De meeste mensen hebben maar een beperkte ruimte om de wasmachine neer te zetten en vaak staat hij zelfs gewoon in de badkamer. Ruimte voor een uitgebreid droogrek is dan helaas al helemaal niet aan de orde. Het liefst gooi je natuurlijk alles gewoon in de droger. Maar als je wilt dat je wollen truien niet veranderen in korte topjes (hoewel het wel in is), zul je ze toch uit moeten hangen. Gelukkig blijven ze bij Ikea Hackers niet stil zitten en hebben ze een oplossing bedacht voor het ruimteprobleem. Je neemt gewoon een SNIGLAR babybedje en die gebruik je efficiënt als uitklapbaar droogrek, dat na het drogen weer tegen de muur verdwijnt.

Nog meer IKEA hacks:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week (#6)
Sluiten